Zavařeninové řezy

Zavařeninové řezy

SUROVINY:

 2 hrnky hladké mouky
 ½ hrnku mletých mandlí
 1 balíček prášku do pečiva
 ½ lžičky jedlé sody
 ½ hrnku moučkového cukru
 1 hrnek mléka
 1 vejce
 500ml smetany ke šlehání

POSTUP:

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, nebo na pečící papír. Pečeme při 180°C asi 25 – 30 min. Zkusíme špejlí – špejli zapíchneme do středu buchty a pokud je špejle suchá těsto je upečené.

Smetanu ušleháme dotuha. Část si můžeme odebrat na zdobení. Potom zavařeninu opatrně vmícháme do šlehačky. Vše natřeme na řezy. Můžeme je ozdobit ovocem, z kterého byla zavařenina vyrobena a odebranou bílou šlehačkou. Já použila malinový džem od firmy SingleFood

PS: Dříve jsem zavařovala hodně a moji kluci měli a mají marmelády, zavařeniny, džemy rádi, ale stejně pořád zbývali. A tak vznikly tyto zavařeninové řezy. Pokud Vám ve skleničce ještě trochu džemu či marmelády zbylo, tak korpus po upečení natřete džemem a potom teprve ochucenou šlehačkou. Řezy můžete různě nakrájet, vykrájet a ozdobit a najednou z jednoduchých řezů máte krásný, špičkový dezert.

Suroviny

 2 hrnky hladké mouky
 ½ hrnku mletých mandlí
 1 balíček prášku do pečiva
 ½ lžičky jedlé sody
 ½ hrnku moučkového cukru
 1 hrnek mléka
 1 vejce
 500ml smetany ke šlehání

Postup

1

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, nebo na pečící papír. Pečeme při 180°C asi 25 – 30 min. Zkusíme špejlí – špejli zapíchneme do středu buchty a pokud je špejle suchá těsto je upečené.

2

Smetanu ušleháme dotuha. Část si můžeme odebrat na zdobení. Potom zavařeninu opatrně vmícháme do šlehačky. Vše natřeme na řezy. Můžeme je ozdobit ovocem, z kterého byla zavařenina vyrobena a odebranou bílou šlehačkou. Já použila malinový džem od firmy SingleFood

3

PS: Dříve jsem zavařovala hodně a moji kluci měli a mají marmelády, zavařeniny, džemy rádi, ale stejně pořád zbývali. A tak vznikly tyto zavařeninové řezy. Pokud Vám ve skleničce ještě trochu džemu či marmelády zbylo, tak korpus po upečení natřete džemem a potom teprve ochucenou šlehačkou. Řezy můžete různě nakrájet, vykrájet a ozdobit a najednou z jednoduchých řezů máte krásný, špičkový dezert.

Zavařeninové řezy
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.