Vepřový bůček plněný meruňkami

Vepřový bůček plněný meruňkami
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 1kg bůčku
 sůl, pepř
nádivka
 100g strouhanky
 50g másla
 300g meruněk
 100g rozinek
 rum
 2 lžíce mandlí
 petrželka
 1-2 lžíce smetany

POSTUP:

Strouhanku osmahneme na másle a necháme zchladnout. Meruňky nakrájíme na kostičky. Rozinky zalijeme rumem a necháme odležet. Mandle zalijeme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme. Petržel nasekáme. Potom vše smícháme a zvlhčíme smetanou. Necháme odležet.

V bůčku uděláme velikou kapsu a tu naplníme nádivkou. Maso spíchneme špejlemi nebo sešijeme nití. Pozvolna pečeme při 180°C asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

Suroviny

 1kg bůčku
 sůl, pepř
nádivka
 100g strouhanky
 50g másla
 300g meruněk
 100g rozinek
 rum
 2 lžíce mandlí
 petrželka
 1-2 lžíce smetany

Postup

1

Strouhanku osmahneme na másle a necháme zchladnout. Meruňky nakrájíme na kostičky. Rozinky zalijeme rumem a necháme odležet. Mandle zalijeme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme. Petržel nasekáme. Potom vše smícháme a zvlhčíme smetanou. Necháme odležet.

2

V bůčku uděláme velikou kapsu a tu naplníme nádivkou. Maso spíchneme špejlemi nebo sešijeme nití. Pozvolna pečeme při 180°C asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

Vepřový bůček plněný meruňkami
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.