Vepřové se zeleninou a bramborami z jednoho hrnce (remosky)

Vepřové se zeleninou a bramborami z jednoho hrnce (remosky)
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 1kg vepřové plece
 2 lžíce oleje
 800g brambor
 1-2 cibule
 4 papriky
 2 rajčata
 150-200ml vody nebo vývaruRecept na základní vývar najdete na blogu - jak na to
 2-3 lžíčky mleté papriky
 Větší špetka soli a pepře

POSTUP:

Cibuli a starší brambory oloupeme, nové můžeme nechat se slupkou. Papriky očistíme. Cibuli, brambory, papriky a rajčata nakrájíme na klínky. Maso nakrájíme na kostky.

Do remosky nebo pekáče dáme olej a mletou papriku, vhodíme maso a promícháme. Přidáme brambory a opět zamícháme. Vsypeme nakrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem. Promícháme. Přiklopíme a pečeme 45 – 1 hodinu do změknutí.

PS: Na chalupě mám starou remosku 50 let (ještě po mamince) a tak v ní ráda dělám takzvaně jídla z jednoho hrnce. Vždy tam něco naházím, okořením, zamíchám, dám péct a jdu na zahradu. Je to hrozná pohoda. Po hodině přijdu a je vařeno. Není to báječné?

Suroviny

 1kg vepřové plece
 2 lžíce oleje
 800g brambor
 1-2 cibule
 4 papriky
 2 rajčata
 150-200ml vody nebo vývaruRecept na základní vývar najdete na blogu - jak na to
 2-3 lžíčky mleté papriky
 Větší špetka soli a pepře

Postup

1

Cibuli a starší brambory oloupeme, nové můžeme nechat se slupkou. Papriky očistíme. Cibuli, brambory, papriky a rajčata nakrájíme na klínky. Maso nakrájíme na kostky.

2

Do remosky nebo pekáče dáme olej a mletou papriku, vhodíme maso a promícháme. Přidáme brambory a opět zamícháme. Vsypeme nakrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem. Promícháme. Přiklopíme a pečeme 45 – 1 hodinu do změknutí.

3

PS: Na chalupě mám starou remosku 50 let (ještě po mamince) a tak v ní ráda dělám takzvaně jídla z jednoho hrnce. Vždy tam něco naházím, okořením, zamíchám, dám péct a jdu na zahradu. Je to hrozná pohoda. Po hodině přijdu a je vařeno. Není to báječné?

Vepřové se zeleninou a bramborami z jednoho hrnce (remosky)
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.