Vepřové maso v pivní omáčce

Vepřové maso v pivní omáčce

SUROVINY:

 500g vepřové plece
 2 cibule
 2 lžíce oleje
 125ml světlého piva
 125ml smetany
 1 lžíce kremžské hořčice
 sůl, pepř

POSTUP:

Očištěné maso nakrájíme na plátky – medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Když je maso opečené, nalijeme pivo a smetanu. Přidáme hořčici. Osolíme, opepříme. Dusíme pod pokličkou do změknutí. Potom poklici odklopíme a vše zredukujeme na takovou emulzi, která obaluje maso.

PS: Maso podávat s bramborovými plackami a zelným salátem - viz Recepty

Tak co? Dali jste si bramborové placky na sladko, nebo to nemáte rádi? Konečně si k nim připravíme tento recept. Komplet bramborových placek, zelného salátu a masa v pivní omáčce je prostě výborné. Toto je oblíbené jídlo mého mladšího syna.

Suroviny

 500g vepřové plece
 2 cibule
 2 lžíce oleje
 125ml světlého piva
 125ml smetany
 1 lžíce kremžské hořčice
 sůl, pepř

Postup

1

Očištěné maso nakrájíme na plátky – medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Když je maso opečené, nalijeme pivo a smetanu. Přidáme hořčici. Osolíme, opepříme. Dusíme pod pokličkou do změknutí. Potom poklici odklopíme a vše zredukujeme na takovou emulzi, která obaluje maso.

2

PS: Maso podávat s bramborovými plackami a zelným salátem - viz Recepty

3

Tak co? Dali jste si bramborové placky na sladko, nebo to nemáte rádi? Konečně si k nim připravíme tento recept. Komplet bramborových placek, zelného salátu a masa v pivní omáčce je prostě výborné. Toto je oblíbené jídlo mého mladšího syna.

Vepřové maso v pivní omáčce
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.