Vepřové maso pečené s pomerančovým křenem

Vepřové maso pečené s pomerančovým křenem
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 1kg vepřového masa (bůček, krkovice)
 sůl, pepř, kmín
Pomerančový křen
 1 kořen křenu
 1 pomeranč – kůra i šťáva
 2 kyselejší jablka
 cukr, sůl

POSTUP:

Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180°C asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a opečeme do křupava.

Pomerančový křen

Jablka opláchneme, osušíme a v troubě upečeme. Přes sítko propasírujeme. Do této masy přidáme pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru, sůl a cukr. Nakonec přistrouháme křen. Promícháme a necháme odležet

Suroviny

 1kg vepřového masa (bůček, krkovice)
 sůl, pepř, kmín
Pomerančový křen
 1 kořen křenu
 1 pomeranč – kůra i šťáva
 2 kyselejší jablka
 cukr, sůl

Postup

1

Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180°C asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a opečeme do křupava.

Pomerančový křen
2

Jablka opláchneme, osušíme a v troubě upečeme. Přes sítko propasírujeme. Do této masy přidáme pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru, sůl a cukr. Nakonec přistrouháme křen. Promícháme a necháme odležet

Vepřové maso pečené s pomerančovým křenem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.