Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou

Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 4 vepřové kotlety
 2 lžíce oleje může být česnekový
 250ml cidru kvašený jablečný mošt
 2 lžíce hořčice hrubozrnné francouzské
 150ml smetany ke šlehání

POSTUP:

Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min z každé strany. Vyjmeme na teplý talíř. Do pánve přidáme cidr a odvaříme přípečky. Vmícháme hořčici a smetanu a povaříme do zhoustnutí. Jako příloha se hodí noky viz. Jak na to.

PS: Toto bylo první jídlo, které jsem uvařila podle Escoffiera (francouzský šéfkuchař), když tenkrát byl veliký problém sehnat cidr. Recept mi přišel nejméně složitý a nejrychlejší.
Při jídle si představte, že sedíte v nějakém hezkém francouzském bistru, popíjíte lahodné víno a vychutnáváte jemnost a zároveň pikantnost pokrmu.
BON APPÉTIT

Suroviny

 4 vepřové kotlety
 2 lžíce oleje může být česnekový
 250ml cidru kvašený jablečný mošt
 2 lžíce hořčice hrubozrnné francouzské
 150ml smetany ke šlehání

Postup

1

Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min z každé strany. Vyjmeme na teplý talíř. Do pánve přidáme cidr a odvaříme přípečky. Vmícháme hořčici a smetanu a povaříme do zhoustnutí. Jako příloha se hodí noky viz. Jak na to.

2

PS: Toto bylo první jídlo, které jsem uvařila podle Escoffiera (francouzský šéfkuchař), když tenkrát byl veliký problém sehnat cidr. Recept mi přišel nejméně složitý a nejrychlejší.
Při jídle si představte, že sedíte v nějakém hezkém francouzském bistru, popíjíte lahodné víno a vychutnáváte jemnost a zároveň pikantnost pokrmu.
BON APPÉTIT

Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.