Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

SUROVINY:

 1 kg vepřových žebírek
 100ml vody
Marináda:
 140 - 200g rajského protlaku(dle velikosti plechovky)
 2 stroužky česneku prolisovaného
 2 lžíce sójové omáčky
 1 lžíce worcesterové omáčky
 3 lžíce medu

POSTUP:

Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin.

Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech rozložíme maso. Osolíme, opepříme, podlijeme asi 100ml vody. Přiklopené pečeme asi 30 min, potom odkryjeme. Pečeme ještě dalších 30 min. Hlídáme, když tak dolijeme trochu vody.

Máte rádi žebra? Rádi obíráte kostičky? Můj starší syn, když byl malý a měli jsme k obědu žebra, vždy všem hlásil, že měl k obědu mamuta. Tak si ho upečte.

Suroviny

 1 kg vepřových žebírek
 100ml vody
Marináda:
 140 - 200g rajského protlaku(dle velikosti plechovky)
 2 stroužky česneku prolisovaného
 2 lžíce sójové omáčky
 1 lžíce worcesterové omáčky
 3 lžíce medu

Postup

1

Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin.

2

Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech rozložíme maso. Osolíme, opepříme, podlijeme asi 100ml vody. Přiklopené pečeme asi 30 min, potom odkryjeme. Pečeme ještě dalších 30 min. Hlídáme, když tak dolijeme trochu vody.

3

Máte rádi žebra? Rádi obíráte kostičky? Můj starší syn, když byl malý a měli jsme k obědu žebra, vždy všem hlásil, že měl k obědu mamuta. Tak si ho upečte.

Vepřová žebírka
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.