SUROVINY:
POSTUP:
Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a maso do ní naložíme přes noc.
Připravíme nádivku. Slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, petržel rozmixujme. Na oleji restujeme vzniklou kaši asi 2 min. Přihodíme brusinky a pokračujeme ještě 1 min. v restování. Směs necháme vychladit.
Maso vyndáme z marinády a otřeme. Osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou a srolujeme. Pečeme při 220°C asi 1 ½ hodiny. Můžeme podlévat zbylou marinádou.
PS: Masové rolády mi vždycky přišly takové slavnostní. I když do nich použijete zbytky z chladničky. Když k tomu uděláte ještě bramborovou kaši nastavovanou kroupami, hned máte slavnostní oběd a určitě Vás všichni strávníci pochválí.
Den předem si namočíme asi 2 hrsti krup. Druhý den slijeme. Dáme novou vodu a uvaříme do měkka. Bramborovou kaši uvaříme dle návodu Jak na to. Vedle na pánvičce na plátku másla orestujeme kroupy a 2 stroužky česneku. Vše vmícháme do hotové bramborové kaše.
Suroviny
Postup
Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a maso do ní naložíme přes noc.
Připravíme nádivku. Slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, petržel rozmixujme. Na oleji restujeme vzniklou kaši asi 2 min. Přihodíme brusinky a pokračujeme ještě 1 min. v restování. Směs necháme vychladit.
Maso vyndáme z marinády a otřeme. Osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou a srolujeme. Pečeme při 220°C asi 1 ½ hodiny. Můžeme podlévat zbylou marinádou.
PS: Masové rolády mi vždycky přišly takové slavnostní. I když do nich použijete zbytky z chladničky. Když k tomu uděláte ještě bramborovou kaši nastavovanou kroupami, hned máte slavnostní oběd a určitě Vás všichni strávníci pochválí.
Den předem si namočíme asi 2 hrsti krup. Druhý den slijeme. Dáme novou vodu a uvaříme do měkka. Bramborovou kaši uvaříme dle návodu Jak na to. Vedle na pánvičce na plátku másla orestujeme kroupy a 2 stroužky česneku. Vše vmícháme do hotové bramborové kaše.