Vepřová roláda s brusinkami

Vepřová roláda s brusinkami
Kategorie, , Recept na4 porce

SUROVINY:

 1kg vepřové kýty
 sůl, pepř
Marináda:
 60ml oleje
 40ml vína nebo vermutu
 2 lžíce worcesterské omáčky
Nádivka:
 60g slaniny
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 špetka zázvoru
 špetka skořice
 ždibec mletého hřebíčku
 hrst petržele
 1-2 lžíce oleje
 100g sušených brusinek

POSTUP:

Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a maso do ní naložíme přes noc.

Připravíme nádivku. Slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, petržel rozmixujme. Na oleji restujeme vzniklou kaši asi 2 min. Přihodíme brusinky a pokračujeme ještě 1 min. v restování. Směs necháme vychladit.

Maso vyndáme z marinády a otřeme. Osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou a srolujeme. Pečeme při 220°C asi 1 ½ hodiny. Můžeme podlévat zbylou marinádou.

PS: Masové rolády mi vždycky přišly takové slavnostní. I když do nich použijete zbytky z chladničky. Když k tomu uděláte ještě bramborovou kaši nastavovanou kroupami, hned máte slavnostní oběd a určitě Vás všichni strávníci pochválí.

Bramborová kaše s kroupami

Den předem si namočíme asi 2 hrsti krup. Druhý den slijeme. Dáme novou vodu a uvaříme do měkka. Bramborovou kaši uvaříme dle návodu Jak na to. Vedle na pánvičce na plátku másla orestujeme kroupy a 2 stroužky česneku. Vše vmícháme do hotové bramborové kaše.

Suroviny

 1kg vepřové kýty
 sůl, pepř
Marináda:
 60ml oleje
 40ml vína nebo vermutu
 2 lžíce worcesterské omáčky
Nádivka:
 60g slaniny
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 špetka zázvoru
 špetka skořice
 ždibec mletého hřebíčku
 hrst petržele
 1-2 lžíce oleje
 100g sušených brusinek

Postup

1

Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a maso do ní naložíme přes noc.

2

Připravíme nádivku. Slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, petržel rozmixujme. Na oleji restujeme vzniklou kaši asi 2 min. Přihodíme brusinky a pokračujeme ještě 1 min. v restování. Směs necháme vychladit.

3

Maso vyndáme z marinády a otřeme. Osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou a srolujeme. Pečeme při 220°C asi 1 ½ hodiny. Můžeme podlévat zbylou marinádou.

4

PS: Masové rolády mi vždycky přišly takové slavnostní. I když do nich použijete zbytky z chladničky. Když k tomu uděláte ještě bramborovou kaši nastavovanou kroupami, hned máte slavnostní oběd a určitě Vás všichni strávníci pochválí.

Bramborová kaše s kroupami
5

Den předem si namočíme asi 2 hrsti krup. Druhý den slijeme. Dáme novou vodu a uvaříme do měkka. Bramborovou kaši uvaříme dle návodu Jak na to. Vedle na pánvičce na plátku másla orestujeme kroupy a 2 stroužky česneku. Vše vmícháme do hotové bramborové kaše.

Vepřová roláda s brusinkami
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.