Vepřová panenka ve slanině

Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

Vepřová panenka ve slanině
 1 vepřová panenka
 4 plátky slaniny
 1 lžíce oleje nebo sádla
Hranolky pečené v troubě
 1/2 Kg brambor
 1 lžíce oleje
 sůl
Domácí tatarská omáčka
 1 šalotka
 kolik šalotky tolik kyselých okurek
 kolik šalotky tolik kaparů
 sůl, pepř

POSTUP:

Vepřová panenka ve slanině


Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k jednomu konci panenky. Odřízneme. Stejným způsobem zbavíme maso všech blan. Panenku rozkrojíme na 4 kusy. Kousky masa zabalíme do slaniny. Na rozpáleném oleji na pánvičce zprudka opečeme a strčíme do trouby na 180°C cca 10 – 15 min. (Podle toho jak jí máte rádi – já středně propečenou, medium). Panenku po upečení necháme ještě několik minut odpočinout.
Pozor! Pokud máte pánev s plastovým držadlem, přendejte maso do pekáčku!)

Hranolky pečené v troubě


Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše silnější, neměly by být tenké. Potom hranolky promícháme s olejem na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 35 - 40 minut. Dvakrát během pečení je promícháme. Před podáváním je osolíme.

Domácí tatarská omáčka


Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Jak na to“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do majonézy. Osolíme a opepříme. Já místo kaparů používám pampelišky SingleFood.

Suroviny

Vepřová panenka ve slanině
 1 vepřová panenka
 4 plátky slaniny
 1 lžíce oleje nebo sádla
Hranolky pečené v troubě
 1/2 Kg brambor
 1 lžíce oleje
 sůl
Domácí tatarská omáčka
 1 šalotka
 kolik šalotky tolik kyselých okurek
 kolik šalotky tolik kaparů
 sůl, pepř

Postup

1

Vepřová panenka ve slanině


Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k jednomu konci panenky. Odřízneme. Stejným způsobem zbavíme maso všech blan. Panenku rozkrojíme na 4 kusy. Kousky masa zabalíme do slaniny. Na rozpáleném oleji na pánvičce zprudka opečeme a strčíme do trouby na 180°C cca 10 – 15 min. (Podle toho jak jí máte rádi – já středně propečenou, medium). Panenku po upečení necháme ještě několik minut odpočinout.
Pozor! Pokud máte pánev s plastovým držadlem, přendejte maso do pekáčku!)

Hranolky pečené v troubě


Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše silnější, neměly by být tenké. Potom hranolky promícháme s olejem na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 35 - 40 minut. Dvakrát během pečení je promícháme. Před podáváním je osolíme.

Domácí tatarská omáčka


Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Jak na to“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do majonézy. Osolíme a opepříme. Já místo kaparů používám pampelišky SingleFood.

Vepřová panenka ve slanině
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.