SUROVINY:
Vepřová panenka ve slanině
1 vepřová panenka
4 plátky slaniny
1 oleje nebo sádla
Hranolky pečené v troubě
0,50 kg brambor
1 oleje
sůl
Domácí tatarská omáčka
domácí majonéza
0,50 šalotky
kolik šalotky tolik kyselých okurek
kolik šalotky tolik kaparů
sůl, pepř
POSTUP:
Vepřová panenka ve slanině
Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k jednomu konci panenky. Odřízneme. Stejným způsobem zbavíme maso všech blan. Panenku rozkrojíme na 4 kusy. Kousky masa zabalíme do slaniny. Na rozpáleném oleji na pánvičce zprudka opečeme a strčíme do trouby na 180°C cca 10 – 15 min. (Podle toho jak jí máte rádi – já středně propečenou, medium). Panenku po upečení necháme ještě několik minut odpočinout.
Pozor! Pokud máte pánev s plastovým držadlem, přendejte maso do pekáčku!)
Hranolky pečené v troubě
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše silnější, neměly by být tenké. Potom hranolky promícháme s olejem na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 35 - 40 minut. Dvakrát během pečení je promícháme. Před podáváním je osolíme.
Domácí tatarská omáčka
Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Jak na to“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do majonézy. Osolíme a opepříme. Já místo kaparů používám pampelišky SingleFood.
Suroviny
Vepřová panenka ve slanině
1 vepřová panenka
4 plátky slaniny
1 oleje nebo sádla
Hranolky pečené v troubě
0,50 kg brambor
1 oleje
sůl
Domácí tatarská omáčka
domácí majonéza
0,50 šalotky
kolik šalotky tolik kyselých okurek
kolik šalotky tolik kaparů
sůl, pepř
Postup
1
Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k jednomu konci panenky. Odřízneme. Stejným způsobem zbavíme maso všech blan. Panenku rozkrojíme na 4 kusy. Kousky masa zabalíme do slaniny. Na rozpáleném oleji na pánvičce zprudka opečeme a strčíme do trouby na 180°C cca 10 – 15 min. (Podle toho jak jí máte rádi – já středně propečenou, medium). Panenku po upečení necháme ještě několik minut odpočinout.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše silnější, neměly by být tenké. Potom hranolky promícháme s olejem na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 35 - 40 minut. Dvakrát během pečení je promícháme. Před podáváním je osolíme.
Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Jak na to“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do majonézy. Osolíme a opepříme. Já místo kaparů používám pampelišky SingleFood.
Vepřová panenka ve slanině
Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k jednomu konci panenky. Odřízneme. Stejným způsobem zbavíme maso všech blan. Panenku rozkrojíme na 4 kusy. Kousky masa zabalíme do slaniny. Na rozpáleném oleji na pánvičce zprudka opečeme a strčíme do trouby na 180°C cca 10 – 15 min. (Podle toho jak jí máte rádi – já středně propečenou, medium). Panenku po upečení necháme ještě několik minut odpočinout.
Pozor! Pokud máte pánev s plastovým držadlem, přendejte maso do pekáčku!)
Hranolky pečené v troubě
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše silnější, neměly by být tenké. Potom hranolky promícháme s olejem na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 35 - 40 minut. Dvakrát během pečení je promícháme. Před podáváním je osolíme.
Domácí tatarská omáčka
Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Jak na to“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do majonézy. Osolíme a opepříme. Já místo kaparů používám pampelišky SingleFood.