Vdolky s hruškovým rozvarem a tvrdým tvarohem

Vdolky s hruškovým rozvarem a tvrdým tvarohem

SUROVINY:

Těsto:
 250g hladké mouky
 250g polohrubé mouky
 50g tuku (Héra, Zlatá Haná)
 30g cukru
 1 žloutek
 20g droždí
 250ml mléka
 lžička soli
 olej na smažení
 tvrdý tvaroh na posypání
Rozvar:
 700g hrušek oloupaných a nakrájených
 2-3 lžíce cukru
 2 hřebíčky
 1 lžíce citronové šťávy

POSTUP:

Těsto:

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout. Těsto ještě jednou zpracujeme a rozválíme na tloušťku 1 cm. Vykrájíme kolečka a necháme ještě pod utěrkou nakynout. Vdolky můžeme smažit v rozpáleném oleji, ale také upéct v troubě do zlatova.

Rozvar:

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, cukr. Vaříme při mírné teplotě do rozvaření a zhoustnutí.

--

Na vdolečky navršíme hruškový rozvar a posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Suroviny

Těsto:
 250g hladké mouky
 250g polohrubé mouky
 50g tuku (Héra, Zlatá Haná)
 30g cukru
 1 žloutek
 20g droždí
 250ml mléka
 lžička soli
 olej na smažení
 tvrdý tvaroh na posypání
Rozvar:
 700g hrušek oloupaných a nakrájených
 2-3 lžíce cukru
 2 hřebíčky
 1 lžíce citronové šťávy

Postup

Těsto:
1

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout. Těsto ještě jednou zpracujeme a rozválíme na tloušťku 1 cm. Vykrájíme kolečka a necháme ještě pod utěrkou nakynout. Vdolky můžeme smažit v rozpáleném oleji, ale také upéct v troubě do zlatova.

Rozvar:
2

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, cukr. Vaříme při mírné teplotě do rozvaření a zhoustnutí.

--
3

Na vdolečky navršíme hruškový rozvar a posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Vdolky s hruškovým rozvarem a tvrdým tvarohem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.