Vdolky s hruškovým rozvarem a tvrdým tvarohem

AlenaNapsala Alena  ,

Říjen 17, 2019

Suroviny

Těsto:

250 g hladké mouky

250 g polohrubé mouky

50 g tuku (Héra, Zlatá Haná)

30 g cukru

1 žloutek

20 g droždí

250 ml mléka

lžička soli

olej na smažení

hruškový rozvar nebo hrušková povidla

tvrdý tvaroh na posypání

Rozvar:

700 g hrušek oloupaných a nakrájených

2-3 lžíce cukru

2 hřebíčky

1 lžíce citronové šťávy

Postup

Těsto:

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout. Těsto ještě jednou zpracujeme a rozválíme na tloušťku 1 cm. Vykrájíme kolečka a necháme ještě pod utěrkou nakynout. Vdolky můžeme smažit v rozpáleném oleji, ale také upéct v troubě do zlatova.

Rozvar:

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, cukr. Vaříme při mírné teplotě do rozvaření a zhoustnutí.

--

Na vdolečky navršíme hruškový rozvar a posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na