Trhanec s teplým jablečným kompotem

AlenaNapsala Alena  ,

Listopad 22, 2019

Suroviny

120 g másla

3 lžíce cukru

6 vajec

300 g hrubé mouky

250 ml mléka

špetka soli

citr. kůra s ½ citronu

50 g rozinek

50 g másla

Teplý jablečný kompot

1 kg jablek

citronová šťáva

2 lžíce cukru

250 ml vody

1 celá skořice

2 hřebíčky

Postup

Jablka oloupeme a vykrájíme jádřince. Nakrájíme je na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme citronovou šťávou, vodou a zasypeme cukrem. Přidáme skořici a hřebíček. Povaříme 10 min nebo až jablka změknou, ale nerozvaří.

120g másla utřeme s cukrem, přidáme postupně žloutky a potom po lžíci mouku i mléko. Do řídkého těsta vmícháme rozinky a kůru. Z bílků ušleháme sníh se špetkou soli. Těsto nalijeme do pekáče, který jsme vymazali máslem. Pečeme dozlatova. Roztrháme ho vidličkami a dáme na talíře. Podáváme s jablečným kompotem.

Trhanec můžeme péct na jednou v pekáčku, ale také ho můžeme dělat postupně v pánvičce- takové vysoké palačinky, které roztrháme na kousky.

Tip: Místo vaření kompotu můžete použít jablečný pečený čaj SingleFood, který jen trochou vody naředíte – viz. eshop

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na