Smažené kiwi se žloutkovým krémem

KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

 4 kiwi
 50 g máslo
 3 lžíce moučkového cukru
 1 - 2 vejce
 4 lžíce mandlové mouky(namleté mandle- lze koupit v obchodě)
 2 lžíce zakysané smetany
 mouka (hladká) na obalení
 1/2 šálek mandle (lupínky)
 olej na usmažení
Žloutkový krém:
 5 lžic cukru krupice
 4 žloutky
 450ml plnotučného mléka
 vanilkový lusk
 10ml rumu

POSTUP:

Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou. Promícháme a vzniklé těstíčko necháme 10 minut odležet.

Kiwi oloupeme a celé ho obalíme nejdříve v mouce, potom v těstíčku a nakonec posypeme mandlovými lupínky.

Kiwi smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

Žloutkový krém:

Do hrnce dáme vařit vodu. V misce rozšleháme žloutky s cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a vyškrábneme z nich zrníčka. Přidáme do žloutkové pěny. Misku dáme na hrnec s horkou vodou a v páře šleháme, postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a zahříváme asi 25 min., dokud směs nezhoustne. Potom přilejeme rum. (nemusí být) Tento krém se dá dělat i rovnou v kastrolu se silnějším dnem a při nižší teplotě., aby se nesrazil.

Kiwi dáme na talíř, rozkrojíme a polijeme žloutkovým krémem.

Suroviny

 4 kiwi
 50 g máslo
 3 lžíce moučkového cukru
 1 - 2 vejce
 4 lžíce mandlové mouky(namleté mandle- lze koupit v obchodě)
 2 lžíce zakysané smetany
 mouka (hladká) na obalení
 1/2 šálek mandle (lupínky)
 olej na usmažení
Žloutkový krém:
 5 lžic cukru krupice
 4 žloutky
 450ml plnotučného mléka
 vanilkový lusk
 10ml rumu

Postup

1

Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou. Promícháme a vzniklé těstíčko necháme 10 minut odležet.

2

Kiwi oloupeme a celé ho obalíme nejdříve v mouce, potom v těstíčku a nakonec posypeme mandlovými lupínky.

3

Kiwi smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

Žloutkový krém:
4

Do hrnce dáme vařit vodu. V misce rozšleháme žloutky s cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a vyškrábneme z nich zrníčka. Přidáme do žloutkové pěny. Misku dáme na hrnec s horkou vodou a v páře šleháme, postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a zahříváme asi 25 min., dokud směs nezhoustne. Potom přilejeme rum. (nemusí být) Tento krém se dá dělat i rovnou v kastrolu se silnějším dnem a při nižší teplotě., aby se nesrazil.

5

Kiwi dáme na talíř, rozkrojíme a polijeme žloutkovým krémem.

Smažené kiwi se žloutkovým krémem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.