Smažené kiwi se žloutkovým krémem

AlenaNapsala Alena  

Březen 7, 2019

Suroviny

4 kiwi

50 g máslo

3 lžíce moučkového cukru

1-2 vejce

4 lžíce mandlové mouky (namleté mandle- lze koupit v obchodě)

2 lžíce zakysané smetany

mouka (hladká) na obalení

1/2 hrnku mandle (lupínky)

olej na usmažení

Žloutkový krém:

5 lžic cukru krupice

4 žloutky

450 ml plnotučného mléka

vanilkový lusk

10 ml rumu

Postup

Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou. Promícháme a vzniklé těstíčko necháme 10 minut odležet.

Kiwi oloupeme a celé ho obalíme nejdříve v mouce, potom v těstíčku a nakonec posypeme mandlovými lupínky.

Kiwi smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

Žloutkový krém:

Do hrnce dáme vařit vodu. V misce rozšleháme žloutky s cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a vyškrábneme z nich zrníčka. Přidáme do žloutkové pěny. Misku dáme na hrnec s horkou vodou a v páře šleháme, postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a zahříváme asi 25 min., dokud směs nezhoustne. Potom přilejeme rum. (nemusí být) Tento krém se dá dělat i rovnou v kastrolu se silnějším dnem a při nižší teplotě., aby se nesrazil.

Kiwi dáme na talíř, rozkrojíme a polijeme žloutkovým krémem.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na