Slaný koláč s hruškami a nivou

Slaný koláč s hruškami a nivou

SUROVINY:

Těsto:
 100g změklého másla nebo i sádla
 1 vejce
 150g špaldové hladké mouky
 50g hladké mouky obyč.
 špetka soli
Náplň:
 150g libové slaniny
 150g nivy
 2 hrušky
Zálivka:
 300ml zakysané smetany
 3 vejce
 sůl, pepř

POSTUP:

Těsto:

Na vál prosejeme mouku, osolíme, přidáme tuk a vejce a vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které dáme vychladit do lednice.

Náplň:

Vše pokrájíme na kostičky.

Zálivka:

Všechny ingredience na zálivku společně prošleháme.

--

Těsto rozválíme do kruhu o velikost koláčové formy + okraje. Těsto vložíme do formy (na dno i okraje) a válečkem přejedeme po okrajích formy a přebytek těsta se nám krásně odkrojí. Na těsto nasypeme pokrájenou náplň a zalijeme zálivkou. Pečeme při 180 – 200°C asi 40 – 50 min.

Suroviny

Těsto:
 100g změklého másla nebo i sádla
 1 vejce
 150g špaldové hladké mouky
 50g hladké mouky obyč.
 špetka soli
Náplň:
 150g libové slaniny
 150g nivy
 2 hrušky
Zálivka:
 300ml zakysané smetany
 3 vejce
 sůl, pepř

Postup

Těsto:
1

Na vál prosejeme mouku, osolíme, přidáme tuk a vejce a vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které dáme vychladit do lednice.

Náplň:
2

Vše pokrájíme na kostičky.

Zálivka:
3

Všechny ingredience na zálivku společně prošleháme.

--
4

Těsto rozválíme do kruhu o velikost koláčové formy + okraje. Těsto vložíme do formy (na dno i okraje) a válečkem přejedeme po okrajích formy a přebytek těsta se nám krásně odkrojí. Na těsto nasypeme pokrájenou náplň a zalijeme zálivkou. Pečeme při 180 – 200°C asi 40 – 50 min.

Slaný koláč s hruškami a nivou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.