Šarlota (charlotta) s jahodami a sektovým krémem

Šarlota (charlotta) s jahodami a sektovým krémem

SUROVINY:

 8 plátků želatiny
 250g jahod
 4 žloutky
 3 lžíce cukru
 špetka citronové kůry
 200ml sektu
 500ml smetany ke šlehání
 cukrářské piškoty asi dva balíčky
 100 – 150ml smetany ke šlehání na ozdobení
 1 lžička sekaných pistácií

POSTUP:

Želatinu namočíme.

Jahody očistíme, nějaké dáme stranou na ozdobu a zbytek nakrájíme na malé kostičky. Žloutky, cukr a citronovou kůru našleháme ve vodní lázni do hladkého krému. Za stálého šlehání přiléváme postupně sekt. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ve vodní lázni. Trochu žloutkového krému přidáme do rozpuštěné želatiny a tuto směs opatrně zamícháme zpátky do většího množství sektového krému.

Dáme asi na 30 min do chladničky. Našleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Opatrně ji vmícháme do žloutkovo-sektového krému a přidáme nakrájené jahody. Do dortové formy po obvodu a na dno vyskládáme cukrářské piškoty. Opatrně nalijeme krém. Dáme do chladničky, alespoň na 6 hodin ztuhnou. (lépe přes noc) Dortovou formu odstraníme. Šarlotu dozdobíme odloženými jahodami, šlehačkou a nasekanými pistáciemi.

PS: Šarlotu můžeme udělat i do nějaké mísy, hrnce, prostě nějaké nádoby cca 2l, kterou nejdříve vyložíme potravinářskou fólií. Nádobu potom obložíme piškoty, nalijeme krém. Necháme vychladit a potom vyklopíme.

Suroviny

 8 plátků želatiny
 250g jahod
 4 žloutky
 3 lžíce cukru
 špetka citronové kůry
 200ml sektu
 500ml smetany ke šlehání
 cukrářské piškoty asi dva balíčky
 100 – 150ml smetany ke šlehání na ozdobení
 1 lžička sekaných pistácií

Postup

1

Želatinu namočíme.

2

Jahody očistíme, nějaké dáme stranou na ozdobu a zbytek nakrájíme na malé kostičky. Žloutky, cukr a citronovou kůru našleháme ve vodní lázni do hladkého krému. Za stálého šlehání přiléváme postupně sekt. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ve vodní lázni. Trochu žloutkového krému přidáme do rozpuštěné želatiny a tuto směs opatrně zamícháme zpátky do většího množství sektového krému.

3

Dáme asi na 30 min do chladničky. Našleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Opatrně ji vmícháme do žloutkovo-sektového krému a přidáme nakrájené jahody. Do dortové formy po obvodu a na dno vyskládáme cukrářské piškoty. Opatrně nalijeme krém. Dáme do chladničky, alespoň na 6 hodin ztuhnou. (lépe přes noc) Dortovou formu odstraníme. Šarlotu dozdobíme odloženými jahodami, šlehačkou a nasekanými pistáciemi.

4

PS: Šarlotu můžeme udělat i do nějaké mísy, hrnce, prostě nějaké nádoby cca 2l, kterou nejdříve vyložíme potravinářskou fólií. Nádobu potom obložíme piškoty, nalijeme krém. Necháme vychladit a potom vyklopíme.

Šarlota (charlotta) s jahodami a sektovým krémem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.