Salát s kapustičkami a sušeným ovocem

Napsala Alena  ,

7 ledna, 2021

Suroviny

250g kapustiček

1-2 římské saláty

2 hrsti sušeného ovoce (brusinky, moruše)

2 hrsti kešu ořechů

40ml olivového oleje

20ml citronové šťávy

Postup

Nejdříve si připravíme dresink. Olej a citronovou šťávu promícháme na emulzi. (nejlépe to jde v uzavřené dózičce nebo skleničce). A do té emulze nasypeme 2 hrsti sušeného ovoce. Já použila hrst brusinek a hrst moruše, ale můžete použít i nasekané meruňky, rozinky anebo i švestky.

Růžičkovou kapustu očistíme (sloupneme vrchní lístky) a ukrojíme košťálek, a velice jemně ji nakrájíme na plátky. Římský salát také nakrájíme na nudličky. Vše dáme do mísy a zalijeme emulzí se sušeným ovocem. Posypeme kešu oříšky.

PS: Hezký nový rok 2021. Letos začneme zlehka a to salátem z růžičkové kapusty, ke které přihodíme zbytky sušeného ovoce z Vánoc. Kapustičky mám ráda, jak syrové, tak zapečené, uvařené. Jsou zdravé a obsahují mangan, draslík, B1 i C.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.