Salát z pampeliškových listů

KategorieCuisineRecept na4 porce

SUROVINY:

 2 hrsti pampeliškových listů
 4 vařená vejce natvrdo
 20 g slaniny
 sůl, pepř
 1 lžička hořčice
 2 lžíce oleje
 1 bílého vína
 1 lžička cukru
 1 lžička citronové šťávy

POSTUP:

Pampelišky omyjeme a necháme okapat. Potom je natrháme na kousky, přidáme pokrájená vejce, vyškvařenou slaninu a zalijeme dresinkem.

Dresink:

V mističce našleháme olej, víno, hořčici, cukr, sůl a pepř do hladké emulze. Pokud se

Vám zdá dresink málo kyselý, přidáme citronovou šťávu.

Suroviny

 2 hrsti pampeliškových listů
 4 vařená vejce natvrdo
 20 g slaniny
 sůl, pepř
 1 lžička hořčice
 2 lžíce oleje
 1 bílého vína
 1 lžička cukru
 1 lžička citronové šťávy

Postup

1

Pampelišky omyjeme a necháme okapat. Potom je natrháme na kousky, přidáme pokrájená vejce, vyškvařenou slaninu a zalijeme dresinkem.

2
Dresink:
3

V mističce našleháme olej, víno, hořčici, cukr, sůl a pepř do hladké emulze. Pokud se

4

Vám zdá dresink málo kyselý, přidáme citronovou šťávu.

5
6

Salát z pampeliškových listů
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Jeden komentář na “Salát z pampeliškových listů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.