SUROVINY:
2 hrsti pampeliškových listů
4 vařená vejce natvrdo
20 g slaniny
sůl, pepř
1 lžička hořčice
2 lžíce oleje
1 bílého vína
1 lžička cukru
1 lžička citronové šťávy
POSTUP:
Pampelišky omyjeme a necháme okapat. Potom je natrháme na kousky, přidáme pokrájená vejce, vyškvařenou slaninu a zalijeme dresinkem.
Dresink:
V mističce našleháme olej, víno, hořčici, cukr, sůl a pepř do hladké emulze. Pokud se
Vám zdá dresink málo kyselý, přidáme citronovou šťávu.
Suroviny
2 hrsti pampeliškových listů
4 vařená vejce natvrdo
20 g slaniny
sůl, pepř
1 lžička hořčice
2 lžíce oleje
1 bílého vína
1 lžička cukru
1 lžička citronové šťávy
Postup
1
Pampelišky omyjeme a necháme okapat. Potom je natrháme na kousky, přidáme pokrájená vejce, vyškvařenou slaninu a zalijeme dresinkem.
2
Dresink:
3
V mističce našleháme olej, víno, hořčici, cukr, sůl a pepř do hladké emulze. Pokud se
4
Vám zdá dresink málo kyselý, přidáme citronovou šťávu.
5
6
zdravé, ale syté. Salát je salát,ale
tohle je hlavní jídlo. Ještě k tomu topinku.