Salát z červené řepy

Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 2 červené řepy (syrové, nevařené !!!)
 100 ml oleje olivového (nebo vašeho oblíbeného)
 3 lžíce želé z černého bezu Single
 1 lžíce medu (nebo podle chuti)
 2 lžíce bílého vinného octa
 3 lžíce pomerančového džusu
 2 lžíce lžíce sójové omáčky
 2 zázvoru nastrouhaného
 sůl, pepř, můžete přidat i špetku tymiánu

POSTUP:

Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

Ocet med, džus, olej, sójovou omáčku, želé, pepř a sůl (tymián) důkladně prošleháme a přidáme nastrouhaný zázvor. Plátky řepy vložíme do nádoby a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme proležet alespoň přes noc, raději však 2 dny.

Salát je výborný i ze sýrem a posypaný ořechy.

Suroviny

 2 červené řepy (syrové, nevařené !!!)
 100 ml oleje olivového (nebo vašeho oblíbeného)
 3 lžíce želé z černého bezu Single
 1 lžíce medu (nebo podle chuti)
 2 lžíce bílého vinného octa
 3 lžíce pomerančového džusu
 2 lžíce lžíce sójové omáčky
 2 zázvoru nastrouhaného
 sůl, pepř, můžete přidat i špetku tymiánu

Postup

1

Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

2
3

Ocet med, džus, olej, sójovou omáčku, želé, pepř a sůl (tymián) důkladně prošleháme a přidáme nastrouhaný zázvor. Plátky řepy vložíme do nádoby a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme proležet alespoň přes noc, raději však 2 dny.

4
5

Salát je výborný i ze sýrem a posypaný ořechy.

Salát z červené řepy
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.