Rýžový nákyp s třešněmi

AlenaNapsala Alena

Červen 21, 2019

Suroviny

300 g rýže

750 ml mléka

500 g třešní

50 g másla

3 vejce

60 g cukru

sůl

máslo na vytření pekáče

vanilkový cukr

citronová kůra

Na polití:

200 g třešní

2 lžíce cukru

40 ml vody

Postup

Mléko osolíme a dáme vařit. Rýži pořádně propláchneme vodou a vsypeme do mléka. Pozvolna vaříme doměkka na kaši. Kaši necháme vychladnout. 50 g másla vytřeme pekáček. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky našleháme s vanilkovým cukrem, 30g cukrem a citronovou kůrou. Do směsi vmícháme kaši. Z bílků našleháme sníh a přidáme zbytek cukru. Půl sněhu z bílků zamícháme opatrně do kaše se žloutkovou směsí. Do pekáčku dáme půl porce kaše, navršíme třešně a na ně rozprostřeme zbytek rýže.

Pečeme při 180°C asi 30min. Potom navršíme zbytek sněhu s cukrem a necháme zapéct do zlatova.

Na polití:

Třešně zasypeme cukrem a necháme chvilinku stát. Potom zalijeme vodou. Dáme vařit. Pozvolna vaříme, až se vytvoří jen sirup s třešněmi.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na