Ryba se švestkovo-zeleninovou omáčkou

AlenaNapsala Alena  ,

Září 24, 2019

Suroviny

Filety z kapra, pstruha nebo lososa pro 4 osoby

1 cibule

250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

plátek másla

1/2 citronu

2 lžičky cukru

1 lžíce octa

150 ml červeného vína

250 g vypeckovaných švestek

10 černého pepře

5 nového koření

1 bobkový list

med

20 g perníku (strouhaný)

sůl

Postup

Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr a ještě restujeme dohněda. Pak do zeleninového základu přidáme ½ citronů nakrájeného na plátky, přilijeme ocet, víno. Přidáme, divoké koření, švestky a za častého míchání zvolna vaříme doměkka na mírném ohni. Dochutíme solí a můžeme medem. Omáčku přepasírujeme přes sítko. Pokud se nám zdá omáčka řídká můžeme jí zahustit perníkem.

Rybu naporcujeme. Osolíme, opepříme. Porce ryby pak orestujeme na másle. Nejdříve kůží dolů až je vypražená obrátíme a minutku opečeme z druhé strany

Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme například s bramborovými kroketami – viz recept

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na