Ryba se švestkovo-zeleninovou omáčkou

Ryba se švestkovo-zeleninovou omáčkou
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 Filety z kapra, pstruha nebo lososa pro 4 osoby
 1 cibule
 250g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
 plátek másla
 1/2 citronu
 2 lžičky cukru
 1 lžíce octa
 150ml červeného vína
 250g vypeckovaných švestek
 10 kuliček černého pepře
 5 kuliček nového koření
 1 bobkový list
 med
 20g perníku(strouhaný)
 sůl

POSTUP:

Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr a ještě restujeme dohněda. Pak do zeleninového základu přidáme ½ citronů nakrájeného na plátky, přilijeme ocet, víno. Přidáme, divoké koření, švestky a za častého míchání zvolna vaříme doměkka na mírném ohni. Dochutíme solí a můžeme medem. Omáčku přepasírujeme přes sítko. Pokud se nám zdá omáčka řídká můžeme jí zahustit perníkem.

Rybu naporcujeme. Osolíme, opepříme. Porce ryby pak orestujeme na másle. Nejdříve kůží dolů až je vypražená obrátíme a minutku opečeme z druhé strany

Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme například s bramborovými kroketami – viz recept

Suroviny

 Filety z kapra, pstruha nebo lososa pro 4 osoby
 1 cibule
 250g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
 plátek másla
 1/2 citronu
 2 lžičky cukru
 1 lžíce octa
 150ml červeného vína
 250g vypeckovaných švestek
 10 kuliček černého pepře
 5 kuliček nového koření
 1 bobkový list
 med
 20g perníku(strouhaný)
 sůl

Postup

1

Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr a ještě restujeme dohněda. Pak do zeleninového základu přidáme ½ citronů nakrájeného na plátky, přilijeme ocet, víno. Přidáme, divoké koření, švestky a za častého míchání zvolna vaříme doměkka na mírném ohni. Dochutíme solí a můžeme medem. Omáčku přepasírujeme přes sítko. Pokud se nám zdá omáčka řídká můžeme jí zahustit perníkem.

2

Rybu naporcujeme. Osolíme, opepříme. Porce ryby pak orestujeme na másle. Nejdříve kůží dolů až je vypražená obrátíme a minutku opečeme z druhé strany

3

Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme například s bramborovými kroketami – viz recept

Ryba se švestkovo-zeleninovou omáčkou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.