Ryba s ostružinovou majonézou

Ryba s ostružinovou majonézou
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 4 porce losos(steaky s kůží, každý asi 150g)
 1 lžíce oleje + plátek másla
 pepř, sůl
ostružinový protlak:
 150g ostružin
 100ml červeného vína
 1 lžíce medu

POSTUP:

Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout.

Připravíme majonézu viz. Jak na to

Porce lososa opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Vložíme je kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a máslem. Zprudka opečeme do zlaté barvy. Ryby potom otočíme a opékáme 1 - 2 minuty dle tloušťky lososa. Přeléváme máslem s olejem.

Majonézu smícháme s ostružinovým protlakem.

Podáváme s vařenými bramborami.

Suroviny

 4 porce losos(steaky s kůží, každý asi 150g)
 1 lžíce oleje + plátek másla
 pepř, sůl
ostružinový protlak:
 150g ostružin
 100ml červeného vína
 1 lžíce medu

Postup

1

Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout.

2

Připravíme majonézu viz. Jak na to

3

Porce lososa opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Vložíme je kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a máslem. Zprudka opečeme do zlaté barvy. Ryby potom otočíme a opékáme 1 - 2 minuty dle tloušťky lososa. Přeléváme máslem s olejem.

4

Majonézu smícháme s ostružinovým protlakem.

5

Podáváme s vařenými bramborami.

Ryba s ostružinovou majonézou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.