Rumový jablkový koláč

KategorieDifficultyIntermediateRecept na4 porce

SUROVINY:

těsto
 300 g hladké mouky
 1 vejce
 100 g cukru
 200 g másla
náplň
 5 toustových chlebů
 250 ml mléka
 4 vejce
 5 cukru
 2 lžíce hladké mouky
 citronová kůra z jednoho velkého citronu
 5 jablek
 rozinek
 2 rumu

POSTUP:

Těsto:

Všechny ingredience zpracujeme rychle na vále, až bude těsto hladké. Zabalíme do folie a dáme do lednice minimálně na 30 min.

Náplň:

Toustový chleba nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Namočený chléb rozšleháme s vejci, citronovou kůrou, cukrem a moukou. Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme rozinky a rum.

Troubu zapneme na 180°C.

Dno dortové formu vyložíme pečícím papírem. Těsto rozválíme na placku a vykrojíme podle dna kolo, které vložíme na dno formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček o délce obvodu dortové formy, vložíme ho do formy a vytvarujeme okraj dortové formy. Nasypeme jablka a zalijeme náplní. Dáme péct. Pečeme minimálně 45min. Koláč by měl být na dotek pevný.

Suroviny

těsto
 300 g hladké mouky
 1 vejce
 100 g cukru
 200 g másla
náplň
 5 toustových chlebů
 250 ml mléka
 4 vejce
 5 cukru
 2 lžíce hladké mouky
 citronová kůra z jednoho velkého citronu
 5 jablek
 rozinek
 2 rumu

Postup

Těsto:
1

Všechny ingredience zpracujeme rychle na vále, až bude těsto hladké. Zabalíme do folie a dáme do lednice minimálně na 30 min.

2
Náplň:
3

Toustový chleba nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Namočený chléb rozšleháme s vejci, citronovou kůrou, cukrem a moukou. Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme rozinky a rum.

4
5

Troubu zapneme na 180°C.

6
7

Dno dortové formu vyložíme pečícím papírem. Těsto rozválíme na placku a vykrojíme podle dna kolo, které vložíme na dno formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček o délce obvodu dortové formy, vložíme ho do formy a vytvarujeme okraj dortové formy. Nasypeme jablka a zalijeme náplní. Dáme péct. Pečeme minimálně 45min. Koláč by měl být na dotek pevný.

8
9

Rumový jablkový koláč
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.