Rozmarýnové medailonky

KategorieCuisineDifficultyBeginnerRecept na

SUROVINY:

 1 lžíce hladké mouky
 2 lžičky sušeného rozmarýnu
 500g zadního hovězího masa
 3 lžíce oleje
 250 g hub (žampiony, hlíva nebo směs lesních hub)
 3 stroužky česneku prolisovaného nebo strouhaného
 300 ml zeleninového vývaru

POSTUP:

Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci olej a opékáme na něm houby, asi 2 min., aby změkly. Vyndáme je.

Přidáme 2 zbylé lžíce oleje a opečeme maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat asi 3 – 4 minuty. K masu přidáme česnek a zbytek mouky z mísy. Jemně opražíme a zalijeme vývarem. Necháme vařit na mírném plameni do změknutí masa. Kdyby se vám zdálo, že máte málo tekutiny, přidejte vodu nebo vývar. K měkkému masu přidáme orestované houby a vaříme ještě 10 min.

Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvým rozmarýnem.

Suroviny

 1 lžíce hladké mouky
 2 lžičky sušeného rozmarýnu
 500g zadního hovězího masa
 3 lžíce oleje
 250 g hub (žampiony, hlíva nebo směs lesních hub)
 3 stroužky česneku prolisovaného nebo strouhaného
 300 ml zeleninového vývaru

Postup

1

Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci olej a opékáme na něm houby, asi 2 min., aby změkly. Vyndáme je.

3

Přidáme 2 zbylé lžíce oleje a opečeme maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat asi 3 – 4 minuty. K masu přidáme česnek a zbytek mouky z mísy. Jemně opražíme a zalijeme vývarem. Necháme vařit na mírném plameni do změknutí masa. Kdyby se vám zdálo, že máte málo tekutiny, přidejte vodu nebo vývar. K měkkému masu přidáme orestované houby a vaříme ještě 10 min.

5

Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvým rozmarýnem.

Rozmarýnové medailonky
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.