Rohlíky

KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

 1kg hladké mouky
 ½ l mléka
 80g rostlinného tuku(Héra, Zlatá Haná)
 30g cukru
 1 žloutek
 1 kostička droždí
 1 lžička soli

POSTUP:

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Vlahé mléko nalijeme na droždí a necháme vzejít kvásek.

Přidáme rozpuštěný tuk, žloutek a začneme zpracovávat těsto. Osolíme. Těsto zaděláváme tak dlouho, dokud není krásně hladké. Můžeme vše udělat v robotu. Hotové těsto poprášíme moukou a zabalíme do utěrky.

Dáme na teplé místo kynout. (Já dávám mísu do postele pod peřinu, a když se k tomu přitulí můj pejsek-naháč, tak je to vykynuté co by dup.)

Vykynuté těsto zpracujeme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme do kruhu a ten rozkrájíme na 8 trojúhelníků.

Od širší strany stáčíme ke špičce. Snažíme se, aby špička byla pod rohlíkem. Nandáme na plechy a necháme ještě chvilku vykynout.

Potřeme mlékem a sypeme buď mákem, sezamem, kmínem, nebo mořskou solí.

Suroviny

 1kg hladké mouky
 ½ l mléka
 80g rostlinného tuku(Héra, Zlatá Haná)
 30g cukru
 1 žloutek
 1 kostička droždí
 1 lžička soli

Postup

1

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Vlahé mléko nalijeme na droždí a necháme vzejít kvásek.

2

Přidáme rozpuštěný tuk, žloutek a začneme zpracovávat těsto. Osolíme. Těsto zaděláváme tak dlouho, dokud není krásně hladké. Můžeme vše udělat v robotu. Hotové těsto poprášíme moukou a zabalíme do utěrky.

3

Dáme na teplé místo kynout. (Já dávám mísu do postele pod peřinu, a když se k tomu přitulí můj pejsek-naháč, tak je to vykynuté co by dup.)

4

Vykynuté těsto zpracujeme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme do kruhu a ten rozkrájíme na 8 trojúhelníků.

5

Od širší strany stáčíme ke špičce. Snažíme se, aby špička byla pod rohlíkem. Nandáme na plechy a necháme ještě chvilku vykynout.

6

Potřeme mlékem a sypeme buď mákem, sezamem, kmínem, nebo mořskou solí.

Rohlíky
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Jeden komentář na “Rohlíky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.