Pstruh v mandlích

Kategorie, CuisineRecept na4 porce

SUROVINY:

 2 pstruzi – 4 filety
 2 lžíce mandlí - oloupaných, na plátky
 0,50 citronu
 2 lžíce oleje
 2 lžíce másla
 100 g medvědího česneku
 pepř, sůl
.
 Brambory
 Olej
 pečící papír

POSTUP:

Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha nejdříve potřít jemně našlehaným bílkem nebo máslem.) Na oleji opečeme pstruha z obou stran dozlatova - nejdříve kůží dolů. Je to velmi rychlé, počítejte na každou stranu 2-3 min. Pstruha vyndejte na talíř. Do výpeku přidáme máslo a hodíme na něj medvědí česnek, citr. kůru, sůl, pepř a krátce prohřejte.


Nové brambory dobře umyjeme, nakrájíme na půlky nebo podle velikosti na ¼. Pokapeme olejem. Upečeme v troubě na 200°C asi 50 min, až se na povrchu utvoří nahnědlé puchýřky. Brambory solíme až po upečení.
Pozor! Pstruha dejte na pánvičku, až budete mít brambory skoro hotové. Pstruh se dělá tak 5 min a česnek 1 min.

Suroviny

 2 pstruzi – 4 filety
 2 lžíce mandlí - oloupaných, na plátky
 0,50 citronu
 2 lžíce oleje
 2 lžíce másla
 100 g medvědího česneku
 pepř, sůl
.
 Brambory
 Olej
 pečící papír

Postup

1

Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha nejdříve potřít jemně našlehaným bílkem nebo máslem.) Na oleji opečeme pstruha z obou stran dozlatova - nejdříve kůží dolů. Je to velmi rychlé, počítejte na každou stranu 2-3 min. Pstruha vyndejte na talíř. Do výpeku přidáme máslo a hodíme na něj medvědí česnek, citr. kůru, sůl, pepř a krátce prohřejte.


Nové brambory dobře umyjeme, nakrájíme na půlky nebo podle velikosti na ¼. Pokapeme olejem. Upečeme v troubě na 200°C asi 50 min, až se na povrchu utvoří nahnědlé puchýřky. Brambory solíme až po upečení.
Pozor! Pstruha dejte na pánvičku, až budete mít brambory skoro hotové. Pstruh se dělá tak 5 min a česnek 1 min.

Pstruh v mandlích
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.