SUROVINY:
POSTUP:
Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha nejdříve potřít jemně našlehaným bílkem nebo máslem.) Na oleji opečeme pstruha z obou stran dozlatova - nejdříve kůží dolů. Je to velmi rychlé, počítejte na každou stranu 2-3 min. Pstruha vyndejte na talíř. Do výpeku přidáme máslo a hodíme na něj medvědí česnek, citr. kůru, sůl, pepř a krátce prohřejte.
Nové brambory dobře umyjeme, nakrájíme na půlky nebo podle velikosti na ¼. Pokapeme olejem. Upečeme v troubě na 200°C asi 50 min, až se na povrchu utvoří nahnědlé puchýřky. Brambory solíme až po upečení.
Pozor! Pstruha dejte na pánvičku, až budete mít brambory skoro hotové. Pstruh se dělá tak 5 min a česnek 1 min.
Suroviny
Postup
Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha nejdříve potřít jemně našlehaným bílkem nebo máslem.) Na oleji opečeme pstruha z obou stran dozlatova - nejdříve kůží dolů. Je to velmi rychlé, počítejte na každou stranu 2-3 min. Pstruha vyndejte na talíř. Do výpeku přidáme máslo a hodíme na něj medvědí česnek, citr. kůru, sůl, pepř a krátce prohřejte.
Nové brambory dobře umyjeme, nakrájíme na půlky nebo podle velikosti na ¼. Pokapeme olejem. Upečeme v troubě na 200°C asi 50 min, až se na povrchu utvoří nahnědlé puchýřky. Brambory solíme až po upečení.
Pozor! Pstruha dejte na pánvičku, až budete mít brambory skoro hotové. Pstruh se dělá tak 5 min a česnek 1 min.