Pomerančové palačinky (francouzské Suzette)

Pomerančové palačinky (francouzské Suzette)

SUROVINY:

Na omáčku:
 6 lžic cukru krupice
 60g másla
 300ml šťávy z pomerančů (asi 5-6 pomerančů)
 1 citron - šťáva z ½ kůra
 1 pomeranč (kůra nakrájená na nudličky, bez bílé dužiny a potom filetky na ozdobu)
 50ml pomerančového likéru Grand Marnier (nemusí být)
 3 lžíce koňaku

POSTUP:

Palačinky připravíme dle základního receptu – viz „Jak na to“

Na omáčku si na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cukr a uděláme světlý karamel. Postupně přilijeme pomerančovou i citronovou šťávou. (Nelekněte se, karamel se srazí a ztvrdne a potom se zase rozvaří.) Přidáme kůru, rozmícháme a svaříme asi na polovinu. Přilijeme likér a odstavíme.

Palačinky složíme na čtvrtinu a dáme do omáčky prohřát. Přidáme filetky z pomeranče. Přilijeme koňak a zapálíme. Flambujeme. Podáváme na nahřátých talířích.

Suroviny

Na omáčku:
 6 lžic cukru krupice
 60g másla
 300ml šťávy z pomerančů (asi 5-6 pomerančů)
 1 citron - šťáva z ½ kůra
 1 pomeranč (kůra nakrájená na nudličky, bez bílé dužiny a potom filetky na ozdobu)
 50ml pomerančového likéru Grand Marnier (nemusí být)
 3 lžíce koňaku

Postup

1

Palačinky připravíme dle základního receptu – viz „Jak na to“

2

Na omáčku si na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cukr a uděláme světlý karamel. Postupně přilijeme pomerančovou i citronovou šťávou. (Nelekněte se, karamel se srazí a ztvrdne a potom se zase rozvaří.) Přidáme kůru, rozmícháme a svaříme asi na polovinu. Přilijeme likér a odstavíme.

3

Palačinky složíme na čtvrtinu a dáme do omáčky prohřát. Přidáme filetky z pomeranče. Přilijeme koňak a zapálíme. Flambujeme. Podáváme na nahřátých talířích.

4

Pomerančové palačinky (francouzské Suzette)
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.