Pomerančové kuře

Pomerančové kuře
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 1 kuře
 3 pomeranče
 plátek másla
 sůl
 červený pepř

POSTUP:

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů)

Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva pomeranče na desce poválíme, aby se uvolnila šťáva. Do jednoho pomeranče pomocí jehlice uděláme několik děr a takto připravený pomeranč celý vložíme do kuřete. Z druhého
vymačkáme šťávu.

Pekáč potřeme máslem, na něj dáme kuře a podlijeme to šťávou z pomeranče. Dáme péct přiklopené na 180 – 200°C asi hodinu, když je kuře měkké odkryjeme pekáč a opečeme kůži do křupava.

Poslední pomeranč oloupeme a vykrájíme z něj filetky bez šlupiček. (viz jak na to) Hotové kuře vyndáme z trouby a do šťávy přidáme filetky z pomeranče, aby se trochu prohřály. Podáváme s vařenými bramborami.

Suroviny

 1 kuře
 3 pomeranče
 plátek másla
 sůl
 červený pepř

Postup

1

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů)

2

Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva pomeranče na desce poválíme, aby se uvolnila šťáva. Do jednoho pomeranče pomocí jehlice uděláme několik děr a takto připravený pomeranč celý vložíme do kuřete. Z druhého
vymačkáme šťávu.

3

Pekáč potřeme máslem, na něj dáme kuře a podlijeme to šťávou z pomeranče. Dáme péct přiklopené na 180 – 200°C asi hodinu, když je kuře měkké odkryjeme pekáč a opečeme kůži do křupava.

4

Poslední pomeranč oloupeme a vykrájíme z něj filetky bez šlupiček. (viz jak na to) Hotové kuře vyndáme z trouby a do šťávy přidáme filetky z pomeranče, aby se trochu prohřály. Podáváme s vařenými bramborami.

Pomerančové kuře
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.