Pomazánka ze sleziny

Pomazánka ze sleziny
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 250g sleziny(2 sleziny)
 1 malá cibule
 30g slaniny
 150ml smetany
 100g másla
 2 vejce natvrdo
 1 lžička hořčice
 sůl, pepř

POSTUP:

Slezinu nakrájíme nebo rovnou naškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Orestujeme na slanině a cibuli nakrájenou slezinu. Zalijeme smetanou a necháme svařit. Změklé máslo našleháme se žloutky a solí. Přidáme vychladlou slezinu. Ochutíme hořčicí a solí. Vše promixujeme. Zdobíme nasekanými bílky a zeleninou.

PS: Slezinu mě naučila jíst moje mamka, která ji měla ráda jen tak uvařenou s hořčicí a chlebem. Hrozně dlouho mi, trvalo, než jsem ji poprvé ochutnala, přišlo mi to hrozně odporné. Později jsem tuto pomazánku objevila ve francouzské kuchařce a pomazánka chutnala i odpůrcům sleziny a vnitřností. Tak se nebojte ji vyzkoušet. (pokud seženete slezinu)

Suroviny

 250g sleziny(2 sleziny)
 1 malá cibule
 30g slaniny
 150ml smetany
 100g másla
 2 vejce natvrdo
 1 lžička hořčice
 sůl, pepř

Postup

1

Slezinu nakrájíme nebo rovnou naškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Orestujeme na slanině a cibuli nakrájenou slezinu. Zalijeme smetanou a necháme svařit. Změklé máslo našleháme se žloutky a solí. Přidáme vychladlou slezinu. Ochutíme hořčicí a solí. Vše promixujeme. Zdobíme nasekanými bílky a zeleninou.

2

PS: Slezinu mě naučila jíst moje mamka, která ji měla ráda jen tak uvařenou s hořčicí a chlebem. Hrozně dlouho mi, trvalo, než jsem ji poprvé ochutnala, přišlo mi to hrozně odporné. Později jsem tuto pomazánku objevila ve francouzské kuchařce a pomazánka chutnala i odpůrcům sleziny a vnitřností. Tak se nebojte ji vyzkoušet. (pokud seženete slezinu)

Pomazánka ze sleziny
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.