SUROVINY:
POSTUP:
Šalotku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a hlívu na kousky. Na máslo hodíme šalotku, česnek. Orestujeme a přihodíme houby. Přidáme kmín a tymián. Chvilku restujeme. Potom zalijeme vínem a dusíme do měkka cca 10 minut, pokud se víno vyvaří, můžeme podlít vodou. Měkké houby zalijeme smetanou a 2 minuty ještě dusíme. Rozmixujeme. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.
PS: Nejlépe mi pomazánka – paštika chutná na opečené topince, kterou si ještě jemně potřu česnekem a obložím čerstvou zeleninou. Hlíva je velice zdravá. Tak proč si nedat občas pořádnou nálož.
Suroviny
Postup
Šalotku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a hlívu na kousky. Na máslo hodíme šalotku, česnek. Orestujeme a přihodíme houby. Přidáme kmín a tymián. Chvilku restujeme. Potom zalijeme vínem a dusíme do měkka cca 10 minut, pokud se víno vyvaří, můžeme podlít vodou. Měkké houby zalijeme smetanou a 2 minuty ještě dusíme. Rozmixujeme. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.
PS: Nejlépe mi pomazánka – paštika chutná na opečené topince, kterou si ještě jemně potřu česnekem a obložím čerstvou zeleninou. Hlíva je velice zdravá. Tak proč si nedat občas pořádnou nálož.