Pomazánka z hlívy ústřičné

Pomazánka z hlívy ústřičné
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 300g hlívy ústřičné
 50g másla
 1 šalotka
 2-3 stroužky česneku
 100ml bílého suchého vína
 100ml smetany ke šlehání
 špetka soli
 špetka kmínu
 špetka tymiánu
 pepř

POSTUP:

Šalotku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a hlívu na kousky. Na máslo hodíme šalotku, česnek. Orestujeme a přihodíme houby. Přidáme kmín a tymián. Chvilku restujeme. Potom zalijeme vínem a dusíme do měkka cca 10 minut, pokud se víno vyvaří, můžeme podlít vodou. Měkké houby zalijeme smetanou a 2 minuty ještě dusíme. Rozmixujeme. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.

PS: Nejlépe mi pomazánka – paštika chutná na opečené topince, kterou si ještě jemně potřu česnekem a obložím čerstvou zeleninou. Hlíva je velice zdravá. Tak proč si nedat občas pořádnou nálož.

Suroviny

 300g hlívy ústřičné
 50g másla
 1 šalotka
 2-3 stroužky česneku
 100ml bílého suchého vína
 100ml smetany ke šlehání
 špetka soli
 špetka kmínu
 špetka tymiánu
 pepř

Postup

1

Šalotku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a hlívu na kousky. Na máslo hodíme šalotku, česnek. Orestujeme a přihodíme houby. Přidáme kmín a tymián. Chvilku restujeme. Potom zalijeme vínem a dusíme do měkka cca 10 minut, pokud se víno vyvaří, můžeme podlít vodou. Měkké houby zalijeme smetanou a 2 minuty ještě dusíme. Rozmixujeme. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.

2

PS: Nejlépe mi pomazánka – paštika chutná na opečené topince, kterou si ještě jemně potřu česnekem a obložím čerstvou zeleninou. Hlíva je velice zdravá. Tak proč si nedat občas pořádnou nálož.

Pomazánka z hlívy ústřičné
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.