Pomalu pečené vepřové

Kategorie, , Recept na4 porce

SUROVINY:

 2 kg vepřové krkovice nebo plece
 8 stroužků česneku
 1 lžíce papriky
 100ml oleje
 1 citron
 2 lžičky soli
 snítka saturejky a rozmarýnu

POSTUP:

Česnek utřeme se solí. Z oleje, utřeného česneku, papriky, bylinek nasekaných najemno a šťávy z citronu připravíme marinádu. Papriku použijte dle chuti sladkou nebo pálivou. Já to míchám na půl.

Maso omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou. Dejte až na 24 hodin uležet. Troubu zahřejte na 150°C. Maso i s marinádou vložte do pekáče, přilejte 200 ml vody. Přiklopte a pečte 5 hodin. Odklopte a zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě asi 1 hodinu. Po upečení nechte maso odpočinout. Po 30 min ho natrhejte na kousky a smíchejte se šťávou.

Podávejte s chlebem kyselou okurkou, zeleninou. Dobrá je také k tomu hořčičná majonéza

Majonézu a francouzskou hořčici smícháme 1: 1 a ochutíme pepřem a solí dle chuti.

Suroviny

 2 kg vepřové krkovice nebo plece
 8 stroužků česneku
 1 lžíce papriky
 100ml oleje
 1 citron
 2 lžičky soli
 snítka saturejky a rozmarýnu

Postup

1

Česnek utřeme se solí. Z oleje, utřeného česneku, papriky, bylinek nasekaných najemno a šťávy z citronu připravíme marinádu. Papriku použijte dle chuti sladkou nebo pálivou. Já to míchám na půl.

2

Maso omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou. Dejte až na 24 hodin uležet. Troubu zahřejte na 150°C. Maso i s marinádou vložte do pekáče, přilejte 200 ml vody. Přiklopte a pečte 5 hodin. Odklopte a zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě asi 1 hodinu. Po upečení nechte maso odpočinout. Po 30 min ho natrhejte na kousky a smíchejte se šťávou.

3

Podávejte s chlebem kyselou okurkou, zeleninou. Dobrá je také k tomu hořčičná majonéza

4

Majonézu a francouzskou hořčici smícháme 1: 1 a ochutíme pepřem a solí dle chuti.

Pomalu pečené vepřové
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.