SUROVINY:
20g másla nebo sádla
200g mletého hovězího masa, ale může být i míchané
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1l vody nebo vývaru recept na základní vývar najdete na blogu - jak na to
bylinky
POSTUP:
Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou - petržel, pažitka, libeček. Do polévky můžeme rozkvedlat 1 celé vejce.
PS: Toto je polévka mého dětství. Babička i mamka jí vařily dost často, asi proto, že obsahuje tak málo ingrediencí.
Suroviny
20g másla nebo sádla
200g mletého hovězího masa, ale může být i míchané
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1l vody nebo vývaru recept na základní vývar najdete na blogu - jak na to
bylinky
Postup
1
Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou - petržel, pažitka, libeček. Do polévky můžeme rozkvedlat 1 celé vejce.
2
PS: Toto je polévka mého dětství. Babička i mamka jí vařily dost často, asi proto, že obsahuje tak málo ingrediencí.