Polévka ze zbytku mletého masa

Polévka ze zbytku mletého masa
KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

 20g másla nebo sádla
 200g mletého hovězího masa, ale může být i míchané
 100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 1l vody nebo vývaru recept na základní vývar najdete na blogu - jak na to
 bylinky

POSTUP:

Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou - petržel, pažitka, libeček. Do polévky můžeme rozkvedlat 1 celé vejce.

PS: Toto je polévka mého dětství. Babička i mamka jí vařily dost často, asi proto, že obsahuje tak málo ingrediencí.

Suroviny

 20g másla nebo sádla
 200g mletého hovězího masa, ale může být i míchané
 100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 1l vody nebo vývaru recept na základní vývar najdete na blogu - jak na to
 bylinky

Postup

1

Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou - petržel, pažitka, libeček. Do polévky můžeme rozkvedlat 1 celé vejce.

2

PS: Toto je polévka mého dětství. Babička i mamka jí vařily dost často, asi proto, že obsahuje tak málo ingrediencí.

Polévka ze zbytku mletého masa
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.