Polévka – Hladká Ančka

Kategorie

SUROVINY:

 300g brambor
 3 vejce natvrdo
 2 jarní cibulky
 špetka mletého kmínu
 1l mléka(nebo ½ l smetany a ½ l mléka)
 2 lžíce másla
 1 lžíce hl. mouky
 7 lžiček cukru
 7 lžic polévkových octa
 sůl, bílý pepř
 Divoké bylinky – bršlice, řebříček, sedmikrásky

POSTUP:

Do hrnce dáme máslo, kmín, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem. Přihodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a cibulku na kolečka. Osolíme. Opepříme. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme octem a cukrem. Do talíře dáme vejce natvrdo a zalijeme polévkou. Posypeme bylinkami.

Znáte polévku Hladká Ančka? Je to mléčná polévka - taková chudší kulajda. Já ji ráda vařím na jaře, protože k ní přihazuji mladé divoké bylinky – bršlici, řebříček, sedmikrásky (list i květ).

Suroviny

 300g brambor
 3 vejce natvrdo
 2 jarní cibulky
 špetka mletého kmínu
 1l mléka(nebo ½ l smetany a ½ l mléka)
 2 lžíce másla
 1 lžíce hl. mouky
 7 lžiček cukru
 7 lžic polévkových octa
 sůl, bílý pepř
 Divoké bylinky – bršlice, řebříček, sedmikrásky

Postup

1

Do hrnce dáme máslo, kmín, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem. Přihodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a cibulku na kolečka. Osolíme. Opepříme. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme octem a cukrem. Do talíře dáme vejce natvrdo a zalijeme polévkou. Posypeme bylinkami.

2

Znáte polévku Hladká Ančka? Je to mléčná polévka - taková chudší kulajda. Já ji ráda vařím na jaře, protože k ní přihazuji mladé divoké bylinky – bršlici, řebříček, sedmikrásky (list i květ).

Polévka – Hladká Ančka
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.