Pohankové lívanečky s jahodovým sněhem
Pohankové lívanečky s jahodovým sněhem

Pohankové lívanečky s jahodovým sněhem

AlenaNapsala Alena  

Květen 11, 2019

Suroviny

Lívanečky – viz „Jak na to“

jahody na ozdobu

Jahodový sníh

2 bílky

2 lžíce cukru krupice

5 lžic cukru krupice

4-5 jahod dle velikosti (rozmixováno na 100ml)

Postup

Lívance upečeme dle receptu, jen ½ hladké mouky nahradíme pohankovou.

Jahody rozmixujeme, abychom měli 100ml pyré, k němu přidáme 5 lžic cukru a společně zavaříme asi 1 min. Mezi tím, vyšleháme bílky se 2 lžícemi cukru dotuha. Za stálého šlehání přiléváme horký jahodový rozvar. Šleháme do zchladnutí a utažení sněhu.

Na lívance dáme jahody nakrájené najemno, ozdobíme sněhem a ještě jahodou.

Pohankové lívanečky s jahodovým sněhem

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na