Piškotová omeleta s mákem, tvarohem a meruňkami

AlenaNapsala Alena  ,

Červenec 9, 2019

Suroviny

Piškotová omeleta

6 vajec

180 g cukru

100 g polohrubé mouky

200 g mletého máku

1 lžička prášku do perníku

Tvarohový krém

250 g tvarohu měkkého

250 ml smetany ke šlehání

2-3 lžíce cukru moučka

Přeliv

200 g meruněk

50 ml vody

50 ml rumu

2 lžíce cukru

Postup

Piškotová omeleta

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem. Z bílku našleháme sníh. Do žloutkové pěny postupně přidáváme sníh a mouku s mákem. Na pánvičku dáme trochu másla a přidáme tři lžíce těsta, rozprostřeme a upečeme do zlatova.

Tvarohový krém

Všechny ingredience našleháme v robotu nebo ručním šlehačem.

Přeliv

Vodu a rum svaříme s cukrem, do sirupu vhodíme nakrájené meruňky a ty krátce povaříme.

----

Piškotovou omeletu potřeme našlehaným tvarohem, poklademe meruňkami a polijeme sirupem z meruněk.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na