Pikantní vepřové maso s grepem

Pikantní vepřové maso s grepem
Kategorie, Recept na4 porce

SUROVINY:

 600g libového vepřového masa (kýta)
 6 lžic portského vína
 6 lžic sójové omáčky
 2 lžíce oleje
 500g čínského zelí (použijte spíše tvrdší prostředek)
 3 pórky
 2 grepy
 1 chilli paprička
 1 lžička medu
 1 lžička škrobové moučky
 100ml studené vody
 sůl, pepř

POSTUP:

Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc odležet.

Čínské zelí rozebereme a pokrájíme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka. Grepy oloupeme. 1 a ½ grepu rozebereme na dílky bez šlupiček a se zbylé půlky si vymačkáme šťávu. Chilli papričku jemně nasekáme.

Na pánvi rozehřejeme olej a maso, vykapané z marinády, na něm opečeme ze všech stran dohněda. Opečené maso vyndáme a do pánve vhodíme čínské zelí, pórek a chilli papričku. Krátce orestujeme. Potom zeleninu zalijeme zbylou marinádou a grapefruitovou šťávou, v níž jsme rozmíchali lžičku medu. Podusíme. V troše studené vody rozmícháme škrob a vlijeme do omáčky. Přidáme orestované maso a dílky s grepu a jen krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme.

Podáváme s kuskusem. (viz „jak na to“)

Suroviny

 600g libového vepřového masa (kýta)
 6 lžic portského vína
 6 lžic sójové omáčky
 2 lžíce oleje
 500g čínského zelí (použijte spíše tvrdší prostředek)
 3 pórky
 2 grepy
 1 chilli paprička
 1 lžička medu
 1 lžička škrobové moučky
 100ml studené vody
 sůl, pepř

Postup

1

Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc odležet.

2

Čínské zelí rozebereme a pokrájíme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka. Grepy oloupeme. 1 a ½ grepu rozebereme na dílky bez šlupiček a se zbylé půlky si vymačkáme šťávu. Chilli papričku jemně nasekáme.

3

Na pánvi rozehřejeme olej a maso, vykapané z marinády, na něm opečeme ze všech stran dohněda. Opečené maso vyndáme a do pánve vhodíme čínské zelí, pórek a chilli papričku. Krátce orestujeme. Potom zeleninu zalijeme zbylou marinádou a grapefruitovou šťávou, v níž jsme rozmíchali lžičku medu. Podusíme. V troše studené vody rozmícháme škrob a vlijeme do omáčky. Přidáme orestované maso a dílky s grepu a jen krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme.

4

Podáváme s kuskusem. (viz „jak na to“)

Pikantní vepřové maso s grepem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.