Pečené jehněčí nebo kůzlečí maso s nádivkou

Kategorie, CuisineRecept na4 porce

SUROVINY:

 1 kg bůčku s kostí (špičku)
nádivka
 5 másla
 3 vejce
 muškátový květ
 citronová kůra
 sůl
 3 rohlíky (mléko na pokapání)
Bylinkové noky
 4 lžíce másla
 2 vejce
 0,25 l mléka
 1 hrubé mouky
 sůl
 1 bylinek (petržel, pažitka)

POSTUP:

Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokapeme mlékem. Dáme stranou. Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme muškátový květ, sůl, pepř, citr. kůru a namočené rohlíky v mléce. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Vše pořádně spojíme.


Pokud máme nahoře na bůčku kůži, tak ji rozřežeme na povrchu na čtverečky, aby se nám upekly pěkně do křupava. Uděláme do masa velkou kapsu, do které napěchujeme nádivku. Buď pomocí párátek, nebo jehel maso spojíme. Pekáček potřeme máslem a dáme na něj maso s nádivkou, podlijeme asi 1dl vody. Pečeme 1 až 1,5 hodiny při 180°C.
Můžeme podávat s bylinkovými noky - viz recept níže a marinovanými ředkvičkami - recept.

Bylinkové noky


Žloutky utřeme se změklým máslem, přidám mléko a mouku. Osolíme. Přidáme bylinky. (Hlavně ať jsou všechny suroviny pokojové teploty). Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Lžící tvoříme noky a ty hážeme do vařící vody. Vaříme 7-10 min. Hned je můžeme vkládat do pekáčku se šťávou z masa.

Suroviny

 1 kg bůčku s kostí (špičku)
nádivka
 5 másla
 3 vejce
 muškátový květ
 citronová kůra
 sůl
 3 rohlíky (mléko na pokapání)
Bylinkové noky
 4 lžíce másla
 2 vejce
 0,25 l mléka
 1 hrubé mouky
 sůl
 1 bylinek (petržel, pažitka)

Postup

1

Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokapeme mlékem. Dáme stranou. Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme muškátový květ, sůl, pepř, citr. kůru a namočené rohlíky v mléce. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Vše pořádně spojíme.


Pokud máme nahoře na bůčku kůži, tak ji rozřežeme na povrchu na čtverečky, aby se nám upekly pěkně do křupava. Uděláme do masa velkou kapsu, do které napěchujeme nádivku. Buď pomocí párátek, nebo jehel maso spojíme. Pekáček potřeme máslem a dáme na něj maso s nádivkou, podlijeme asi 1dl vody. Pečeme 1 až 1,5 hodiny při 180°C.
Můžeme podávat s bylinkovými noky - viz recept níže a marinovanými ředkvičkami - recept.

Bylinkové noky


Žloutky utřeme se změklým máslem, přidám mléko a mouku. Osolíme. Přidáme bylinky. (Hlavně ať jsou všechny suroviny pokojové teploty). Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Lžící tvoříme noky a ty hážeme do vařící vody. Vaříme 7-10 min. Hned je můžeme vkládat do pekáčku se šťávou z masa.

Pečené jehněčí nebo kůzlečí maso s nádivkou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.