Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pečené bylinkové řízečky

SUROVINY

7 plátků toustového bílého chleba
1 šalotka
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl, pepř
2 lžíce parmazánu
hrst čerstvých lístků tymiánu
hrst čerstvé nasekané petržele
hladká mouka
3 bílky
2 lžíce dijonské hořčice
olej na pokapání
4 vepřové řízky

POSTUP

Troubu si předehřejeme na 180°C. 

Toustový chléb si umixujeme na strouhanku. Přidáme šalotku a česnek nasekaný nadrobno, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě namletého pepře, vše dobře promícháme a nasypeme na plech.

Rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme asi 15 min do zlatohněda. 

Během pečení 2x promícháme. Směs necháme vychladnout a potom k ní přimícháme parmazán, tymián a petržel. Na talíř nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky. V hlubokém talíři rozmícháme bílky s hořčicí a hladkou moukou 2-3 lžíce.

Teplotu v troubě zvýšíme na 220°C. Maso naklepeme jen pěstí – já jsem je rozkrájela na malé řízečky, ale můžete je nechat v celku. Řízečky jemně osolíme a opepříme a po jednom obalíme v hladké mouce. Mouku oklepeme a potom je vložíme do těstíčka (bílky, hořčice, mouka) a nakonec obalíme ve strouhance, kterou jsme si upekli z toustového chleba. Strouhanku na řízečky přimáčkněme.

Obalené maso položíme na pečící papír a pečeme asi 25 min. Hotové řízečky vyndáme z trouby a necháme 5min. odpočinout.

Podáváme s bramborovou kaší a pokapané citronem

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vhodíme oloupané a nakrájené brambory na menší kostičky. Zalijeme studenou vodou. Vaříme, až se brambory...
Dáme vařit těstoviny dle návodu. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, ančovičky. Až se ančovičky rozpustí, přidáme pokrájené listy bršlice...
Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Chřest nakrájíme na...

RECEPTY