Pečené bylinkové řízečky

KategorieCuisineDifficultyIntermediateRecept na

SUROVINY:

 7 toustového bílého chleba
 1 šalotka
 3 česneku
 2 lžíce oleje
 2 lžíce parmazánu
 čerstvých lístků tymiánu
 čerstvé nasekané petržele
 hladká mouka
 3 bílky
 2 lžíce dijonské hořčice
 olej na pokapání
 4 vepřové řízky
 sůl, pepř

POSTUP:

Troubu si předehřejeme na 180°C.

Toustový chléb si umixujeme na strouhanku. Přidáme šalotku a česnek nasekaný nadrobno, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě namletého pepře, vše dobře promícháme a nasypeme na plech.

Rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme asi 15 min do zlatohněda. Během pečení 2x promícháme. Směs necháme vychladnout a potom k ní přimícháme parmazán, tymián a petržel.

Na talíř nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky. V hlubokém talíři rozmícháme bílky s hořčicí a hladkou moukou 2-3 lžíce.

Teplotu v troubě zvýšíme na 220°C. Maso naklepeme jen pěstí – já jsem je rozkrájela na malé řízečky, ale můžete je nechat v celku. Řízečky jemně osolíme a opepříme a po jednom obalíme v hladké mouce. Mouku oklepeme a potom je vložíme do těstíčka (bílky, hořčice, mouka) a nakonec obalíme ve strouhance, kterou jsme si upekli z toustového chleba.

Strouhanku na řízečky přimáčkněme. Obalené maso položíme na pečící papír a pečeme asi 25 min. Hotové řízečky vyndáme z trouby a necháme 5min. odpočinout.

Podáváme s bramborovou kaší a pokapané citronem.

Suroviny

 7 toustového bílého chleba
 1 šalotka
 3 česneku
 2 lžíce oleje
 2 lžíce parmazánu
 čerstvých lístků tymiánu
 čerstvé nasekané petržele
 hladká mouka
 3 bílky
 2 lžíce dijonské hořčice
 olej na pokapání
 4 vepřové řízky
 sůl, pepř

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 180°C.

2
3

Toustový chléb si umixujeme na strouhanku. Přidáme šalotku a česnek nasekaný nadrobno, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě namletého pepře, vše dobře promícháme a nasypeme na plech.

4
5

Rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme asi 15 min do zlatohněda. Během pečení 2x promícháme. Směs necháme vychladnout a potom k ní přimícháme parmazán, tymián a petržel.

6
7

Na talíř nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky. V hlubokém talíři rozmícháme bílky s hořčicí a hladkou moukou 2-3 lžíce.

8
9

Teplotu v troubě zvýšíme na 220°C. Maso naklepeme jen pěstí – já jsem je rozkrájela na malé řízečky, ale můžete je nechat v celku. Řízečky jemně osolíme a opepříme a po jednom obalíme v hladké mouce. Mouku oklepeme a potom je vložíme do těstíčka (bílky, hořčice, mouka) a nakonec obalíme ve strouhance, kterou jsme si upekli z toustového chleba.

10
11

Strouhanku na řízečky přimáčkněme. Obalené maso položíme na pečící papír a pečeme asi 25 min. Hotové řízečky vyndáme z trouby a necháme 5min. odpočinout.

12
13

Podáváme s bramborovou kaší a pokapané citronem.

14
15

Pečené bylinkové řízečky
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.