Pečená krůtí stehna

SUROVINY:

 2 větší krůtí stehna(stačí pro 4 osoby)
 1 větší cibule
 2 lžíce másla změklého
 1 lžička šalvěje
 1 lžička rozmarýnu
 1 lžička řebříčku
 5 stroužku česneku
 sůl, pepř
 250ml vody

POSTUP:

Bylinky nasekáme najemno. Smícháme je se solí a pepřem. Tuto směs pořádně vetřeme do krůtích stehen i pod kůži. Cibuli nakrájíme na měsíčky a dáme do pekáčku na část másla. Na cibuli položíme stehna. Na maso rozložíme máslo, můžeme ho také strčit pod kůži. Podlijeme částí vody. Přiklopíme a pečeme asi půl hodiny až 45 min při 200°C, dle velikosti - prostě aby byla krůtí stehna měkká. Pokud je třeba podléváme. Potom odklopíme a opečeme kůrčičku 15 – 20 min.

A jestli máte rádi šťávu zahuštěnou, tak vyndejte stehna a zahustěte moukou. Provařte. My to doma nemáme rádi, tak já to nedělám.

Krůtí maso je prostě báječné a krůtí stehna – mňam. Já na jaře hodně využívám divoké bylinky. (Moje oblíbená veřejná degustace pro lidi je právě, když vaříme z plevele). Pokud je zima a nemůžete vyrazit do přírody, použijte i sušené bylinky. Nic tím nezkazíte.

Suroviny

 2 větší krůtí stehna(stačí pro 4 osoby)
 1 větší cibule
 2 lžíce másla změklého
 1 lžička šalvěje
 1 lžička rozmarýnu
 1 lžička řebříčku
 5 stroužku česneku
 sůl, pepř
 250ml vody

Postup

1

Bylinky nasekáme najemno. Smícháme je se solí a pepřem. Tuto směs pořádně vetřeme do krůtích stehen i pod kůži. Cibuli nakrájíme na měsíčky a dáme do pekáčku na část másla. Na cibuli položíme stehna. Na maso rozložíme máslo, můžeme ho také strčit pod kůži. Podlijeme částí vody. Přiklopíme a pečeme asi půl hodiny až 45 min při 200°C, dle velikosti - prostě aby byla krůtí stehna měkká. Pokud je třeba podléváme. Potom odklopíme a opečeme kůrčičku 15 – 20 min.

2

A jestli máte rádi šťávu zahuštěnou, tak vyndejte stehna a zahustěte moukou. Provařte. My to doma nemáme rádi, tak já to nedělám.

3

Krůtí maso je prostě báječné a krůtí stehna – mňam. Já na jaře hodně využívám divoké bylinky. (Moje oblíbená veřejná degustace pro lidi je právě, když vaříme z plevele). Pokud je zima a nemůžete vyrazit do přírody, použijte i sušené bylinky. Nic tím nezkazíte.

Pečená krůtí stehna
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.