Pasta z uzené ryby

Kategorie,

SUROVINY:

 125g uzené ryby - čistá váha bez kostí kůže (makrela, kapr apod.)
 80g čerstvého smetanového sýra (žervé, lučina, palouček apod.)
 1 lžíce strouhaného křenu
 1-2 lžíce citronové šťávy
 pepř a sůl

POSTUP:

Vše hodíme do mixeru a zpracujeme na hladkou hmotu, ale jde to dobře i vidličkou. Pomocí stěrky přendáme do mističky, zabalíme do potravinářské folie a dáme do chladničky odležet.

Podáváme na dobrém chlebu ozdobený zeleninou, jarní cibulkou nebo jen kyselou okurkou.

PS: Taky Vám v lednici vždycky zbyde kousek uzené makrely, nebo 2 kolečka salámu, kousíček sýra? Snad proto, abychom neřekly, že to opět někdo „sežral“. No a tyto zbytky nejradši zpracovávám na pomazánky.

Suroviny

 125g uzené ryby - čistá váha bez kostí kůže (makrela, kapr apod.)
 80g čerstvého smetanového sýra (žervé, lučina, palouček apod.)
 1 lžíce strouhaného křenu
 1-2 lžíce citronové šťávy
 pepř a sůl

Postup

1

Vše hodíme do mixeru a zpracujeme na hladkou hmotu, ale jde to dobře i vidličkou. Pomocí stěrky přendáme do mističky, zabalíme do potravinářské folie a dáme do chladničky odležet.

2

Podáváme na dobrém chlebu ozdobený zeleninou, jarní cibulkou nebo jen kyselou okurkou.

3

PS: Taky Vám v lednici vždycky zbyde kousek uzené makrely, nebo 2 kolečka salámu, kousíček sýra? Snad proto, abychom neřekly, že to opět někdo „sežral“. No a tyto zbytky nejradši zpracovávám na pomazánky.

Pasta z uzené ryby
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.