Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Paprikový humus

SUROVINY

250g paprik
160g konzerva cizrny
1 stroužek česneku
1 – 2 lžíce smetanového čerstvého sýra
2 lžíce olivového oleje
1 lžička limetové nebo citronové šťávy
sůl, pepř
feferonka – nemusí být

POSTUP

Papriky strčíme pod gril a opečeme. (Až pomalu do černa.) Strčíme je do pytlíku a zapaříme. Oloupeme. Papriky, česnek a cizrnu dáme do mixeru a rozmixujeme(Kdo má rád pálivé, přihodí jednu feferonku) Přidáme sýr, olej a citr. šťávu. Vše rozšleháme v hladké pyré. Podáváme na slaných sušenkách, opečených toustech. Nebo můžeme podávat jako dip k pestrému talíři syrové zeleniny. Tento humus se hodí i ke grilovanému masu.

PS: Kdo není milovníkem klasického humusu, měl by se překonat a ochutnat (jako můj syn), protože je výtečný – ta chuť grilovaných paprik – mňam.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mističky. Přidáme filety z pomeranče, sójovku, šťávu z pomeranče, olej a cukr. Vše promícháme. Necháme...
Ocet s vodou a kořením svaříme a necháme vychladnout. Maso prošpikujeme slaninou a vložíme do hlubší mísy. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou...
Řapíkatý celer oloupeme – jen taková ty dlouhá vlákna. Jablka vykrájíme. Celer i jablka nakrájíme na tenké plátky. Zakapeme citronovou...

RECEPTY