Paprikový humus

Paprikový humus
Kategorie, , Recept na4 porce

SUROVINY:

 250g paprik
 160g konzerva cizrny
 1 stroužek česneku
 1-2 lžíce smetanového čerstvého sýra
 2 lžíce olivového oleje
 1 lžíčka limetové nebo citronové šťávy
 sůl, pepř
 feferonka – nemusí být

POSTUP:

Papriky strčíme pod gril a opečeme. (Až pomalu do černa.) Strčíme je do pytlíku a zapaříme. Oloupeme. Papriky, česnek a cizrnu dáme do mixeru a rozmixujeme. (Kdo má rád pálivé, přihodí jednu feferonku) Přidáme sýr, olej a citr. šťávu. Vše rozšleháme v hladké pyré. Podáváme na slaných sušenkách, opečených toustech. Nebo můžeme podávat jako dip k pestrému talíři syrové zeleniny. Tento humus se hodí i ke grilovanému masu.

PS: Kdo není milovníkem klasického humusu, měl by se překonat a ochutnat (jako můj syn), protože je výtečný – ta chuť grilovaných paprik – mňam.

Suroviny

 250g paprik
 160g konzerva cizrny
 1 stroužek česneku
 1-2 lžíce smetanového čerstvého sýra
 2 lžíce olivového oleje
 1 lžíčka limetové nebo citronové šťávy
 sůl, pepř
 feferonka – nemusí být

Postup

1

Papriky strčíme pod gril a opečeme. (Až pomalu do černa.) Strčíme je do pytlíku a zapaříme. Oloupeme. Papriky, česnek a cizrnu dáme do mixeru a rozmixujeme. (Kdo má rád pálivé, přihodí jednu feferonku) Přidáme sýr, olej a citr. šťávu. Vše rozšleháme v hladké pyré. Podáváme na slaných sušenkách, opečených toustech. Nebo můžeme podávat jako dip k pestrému talíři syrové zeleniny. Tento humus se hodí i ke grilovanému masu.

2

PS: Kdo není milovníkem klasického humusu, měl by se překonat a ochutnat (jako můj syn), protože je výtečný – ta chuť grilovaných paprik – mňam.

Paprikový humus
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.