Ovesné omeletky z květů černého bezu a měsíčku lékařského

Ovesné omeletky z květů černého bezu a měsíčku lékařského

SUROVINY:

 100 g hladké mouky
 1 vejce
 špetka soli
 8 lžic mléka
 1 lžička třtinového cukru
 květenství bezu černého
 květy měsíčku lékařského
 Olej na smažení

POSTUP:

Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu. Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně vmícháme sníh z bílku. Přisypeme okvětní lístky z měsíčku.

Do pánve nalijeme olej a rozpálíme jej. Do těstíčka namáčíme květenství bezu a vkládáme do rozpáleného oleje. Když se smaží spodní strana, odstřihneme silnější stonky květenství. Otočíme. Usmažené vkládáme na ubrousek okapat. Podáváme zalité sirupem z květu bezu (např. od Singlefood.cz) anebo rozpuštěným medem s kvítky bezu a měsíčku

Jedlé květy vždy obyčejné jídlo povýší na exkluzivní. Tyto jsou ještě super zdravé a krásně barevné. Proč do jídla vždy nevložit nějaké zdraví z přírody.

Suroviny

 100 g hladké mouky
 1 vejce
 špetka soli
 8 lžic mléka
 1 lžička třtinového cukru
 květenství bezu černého
 květy měsíčku lékařského
 Olej na smažení

Postup

1

Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu. Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně vmícháme sníh z bílku. Přisypeme okvětní lístky z měsíčku.

2

Do pánve nalijeme olej a rozpálíme jej. Do těstíčka namáčíme květenství bezu a vkládáme do rozpáleného oleje. Když se smaží spodní strana, odstřihneme silnější stonky květenství. Otočíme. Usmažené vkládáme na ubrousek okapat. Podáváme zalité sirupem z květu bezu (např. od Singlefood.cz) anebo rozpuštěným medem s kvítky bezu a měsíčku

3

Jedlé květy vždy obyčejné jídlo povýší na exkluzivní. Tyto jsou ještě super zdravé a krásně barevné. Proč do jídla vždy nevložit nějaké zdraví z přírody.

Ovesné omeletky z květů černého bezu a měsíčku lékařského
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.