Olivové bulky

Olivové bulky
Kategorie,

SUROVINY:

 600g hladké mouky
 1 menší špetka cukru
 150 ml vlažného mléka
 1 kostička droždí(42g)
 150ml oleje olivového
 1 větší špetka soli
 2 vejce
 200g oliv bez pecek
 150g sýra ementál, gouda, eidam

POSTUP:

Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.

Přidáme olej, vejce a nakrájené olivy. Osolíme a pořádně zpracujeme. Necháme kynout asi 30 min při pokojové teplotě. Těsto vykrajujeme lžící a tvarujeme bulky (asi 30 kusů). Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvilinku vykynout.

Pečeme v rozehřáté troubě 180 - 200°C asi 12 – 15 min. Ke konci posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

Domácí bulky jsou ke grilování či salátu to pravé. Zkuste. Jó, abych nezapomněla k vínu přímo parádní.

Suroviny

 600g hladké mouky
 1 menší špetka cukru
 150 ml vlažného mléka
 1 kostička droždí(42g)
 150ml oleje olivového
 1 větší špetka soli
 2 vejce
 200g oliv bez pecek
 150g sýra ementál, gouda, eidam

Postup

1

Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.

2

Přidáme olej, vejce a nakrájené olivy. Osolíme a pořádně zpracujeme. Necháme kynout asi 30 min při pokojové teplotě. Těsto vykrajujeme lžící a tvarujeme bulky (asi 30 kusů). Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvilinku vykynout.

3

Pečeme v rozehřáté troubě 180 - 200°C asi 12 – 15 min. Ke konci posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

4

Domácí bulky jsou ke grilování či salátu to pravé. Zkuste. Jó, abych nezapomněla k vínu přímo parádní.

Olivové bulky
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.