Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Nepečený hruškový koláč

SUROVINY

Náplň:
1 kg hrušek již okrájených a vykrájených
250 ml vody
1 citron
1 kousek skořice
4 hřebíčky
3 – 4 lžíce cukru
10 plátků želatiny
1 lžíce alkoholu (hruškovice, rumu,…..)

Korpus:
150g máslových sušenek
40g másla
2 lžíce mléka

Na ozdobení:
250 ml smetany ke šlehání
2 lžičky cukru moučka

POSTUP

Sušenky rozdrtíme na drobečky. Přidáme mléko a změklé máslo. Propracujeme. Tuto hmotu rozprostřeme do dortové formy. Dáme do lednice zatuhnout.

Do vody dáme svařit skořici, hřebíček a kůru a šťávu z citronu. Hrušky oloupeme, okrájíme a nakrájíme na kousky. Hrušky dáme do hrnce a přilijeme přecezenou svařenou ochucenou vodou. Vše povaříme asi 5 – 10 min dle tvrdosti hrušek. Přidáme cukr a hrušky rozmichujeme. Plátky želatiny namočíme do studené vody. Až plátky změknou, vymačkáme je od přebytečné vody a rozpustíme v teplém hruškovém pyré. Přidáme alkohol a vše promícháme. Necháme lehce prochladnout a nalijeme na sušenkový korpus.

Dáme do chladničky nejlépe na noc uležet. Zdobíme našlehanou smetanou s cukrem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Pokapeme olejem. Dáme péci...
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychladnout. Oloupeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na plátky. Jogurt smícháme...
Smícháme si zálivku. Nejlépe to jde v uzavíratelné nádobce. Všechny ingredience dáme do nádobky, uzavřeme a protřepeme do hladké emulze. Hrušky vykrájíme...

RECEPTY