Mrkvové cupcakes se sýrovým krémem

SUROVINY:

Těsto:
 1 hrnek hladké mouky
 1 lžička prášku do pečiva
 1 lžička jedlé sody
 4-6 lžic cukru tmavého
 1 lžička mletého zázvoru
 1 lžička mleté skořice
 1 vejce
 8-10 lžic mléka
 4 lžíce oleje
 2 střední mrkve (asi 120g)
Sýrový krém:
 125-150g krémového sýra (philadelphia, ricota. gervais)
 plátek změklého másla (asi 50g)
 4 lžíce moučkového cukru
 kůra a šťáva z ½ pomeranče

POSTUP:

Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Troubu rozehřejeme na 190°C. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr, koření. Vše zamícháme. Přidáme vejce, mléko, olej a nakonec nastrouhanou mrkev i se šťávou. (Nelekněte se, že těsto je tužší, ona mrkev pustí při pečení ještě šťávu) Těsto rozdělíme do košíčků. Pečeme asi 25 min.

Vyzkoušíme špejlí. Zapíchneme do prostředka muffiny špejli a pokud je po vytažení suchá, těsto je hotové.

Na sýrový krém našleháme máslo a sýr. Přidáme cukr dle chuti a kůru a šťávu z pomeranče

PS: Cupcakes peču moc ráda - jsou to takové malé dortíčky. Dají se krásně zdobit a plnit. Využijete do nich všechny zbytky ovoce, čokolád, ořechů, marcipánu apod.

Suroviny

Těsto:
 1 hrnek hladké mouky
 1 lžička prášku do pečiva
 1 lžička jedlé sody
 4-6 lžic cukru tmavého
 1 lžička mletého zázvoru
 1 lžička mleté skořice
 1 vejce
 8-10 lžic mléka
 4 lžíce oleje
 2 střední mrkve (asi 120g)
Sýrový krém:
 125-150g krémového sýra (philadelphia, ricota. gervais)
 plátek změklého másla (asi 50g)
 4 lžíce moučkového cukru
 kůra a šťáva z ½ pomeranče

Postup

1

Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Troubu rozehřejeme na 190°C. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr, koření. Vše zamícháme. Přidáme vejce, mléko, olej a nakonec nastrouhanou mrkev i se šťávou. (Nelekněte se, že těsto je tužší, ona mrkev pustí při pečení ještě šťávu) Těsto rozdělíme do košíčků. Pečeme asi 25 min.

2

Vyzkoušíme špejlí. Zapíchneme do prostředka muffiny špejli a pokud je po vytažení suchá, těsto je hotové.

3

Na sýrový krém našleháme máslo a sýr. Přidáme cukr dle chuti a kůru a šťávu z pomeranče

4

PS: Cupcakes peču moc ráda - jsou to takové malé dortíčky. Dají se krásně zdobit a plnit. Využijete do nich všechny zbytky ovoce, čokolád, ořechů, marcipánu apod.

Mrkvové cupcakes se sýrovým krémem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.