Mangový dezert

Mangový dezert
KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

 1/2 pomeranče
 1zralé mango
 3 žloutky
 100g moučkového cukru
 1 lžíce zarovnaná škrobu bramborového nebo kukuřičného
 125ml bílého vína
 200-250ml smetany ke šlehání

POSTUP:

Z ½ pomeranče vymačkáme šťávu. Mango rozkrojíme podél pecky. Lžící vyškrabeme dužinu od pecky a dáme do vyšší nádoby, kde vše rozmixujeme na jemné pyré. Přidáme pomerančovou šťávu. Zamícháme.

Připravíme vodní lázeň a na páru vložíme mísu se 3 žloutky a cukrem. Trochu promícháme. Ve víně rozmícháme škrob a vše vlijeme na žloutky s cukrem. Šleháme nad parou, dokud pěna nezhoustne (asi jako pudink). Odstraníme a necháme zchladnout. Občas promícháme.

Do studené hmoty přidáme mangové pyré. (Malinko si můžeme odebrat na zdobení.) Promícháme. Smetanu našleháme dotuha. (Malinko si můžeme také odebrat na zdobení.) Šlehačku opatrně vmícháme do žloutkovo- ovocné pěny.

Pěnu rozdělíme na 4 větší nebo 6 menších porcí do mističek, skleniček dle Vaší fantazie.

PS: Já jsem na dno skleniček nalila trochu mangového pyré, na to takový větší piškot. Naplnila pěnou. Nejlépe to jde pomocí zdobícího sáčku bez ozdobné špičky. Opět jsem přidala piškot a na něj nastříkala šlehačku a ozdobila meduňkou a malinami sušenými mrazem. (Čerstvé by byly, ale lepší).

Suroviny

 1/2 pomeranče
 1zralé mango
 3 žloutky
 100g moučkového cukru
 1 lžíce zarovnaná škrobu bramborového nebo kukuřičného
 125ml bílého vína
 200-250ml smetany ke šlehání

Postup

1

Z ½ pomeranče vymačkáme šťávu. Mango rozkrojíme podél pecky. Lžící vyškrabeme dužinu od pecky a dáme do vyšší nádoby, kde vše rozmixujeme na jemné pyré. Přidáme pomerančovou šťávu. Zamícháme.

2

Připravíme vodní lázeň a na páru vložíme mísu se 3 žloutky a cukrem. Trochu promícháme. Ve víně rozmícháme škrob a vše vlijeme na žloutky s cukrem. Šleháme nad parou, dokud pěna nezhoustne (asi jako pudink). Odstraníme a necháme zchladnout. Občas promícháme.

3

Do studené hmoty přidáme mangové pyré. (Malinko si můžeme odebrat na zdobení.) Promícháme. Smetanu našleháme dotuha. (Malinko si můžeme také odebrat na zdobení.) Šlehačku opatrně vmícháme do žloutkovo- ovocné pěny.

4

Pěnu rozdělíme na 4 větší nebo 6 menších porcí do mističek, skleniček dle Vaší fantazie.

5

PS: Já jsem na dno skleniček nalila trochu mangového pyré, na to takový větší piškot. Naplnila pěnou. Nejlépe to jde pomocí zdobícího sáčku bez ozdobné špičky. Opět jsem přidala piškot a na něj nastříkala šlehačku a ozdobila meduňkou a malinami sušenými mrazem. (Čerstvé by byly, ale lepší).

Mangový dezert
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.