Mandarinkový dort

KategorieDifficultyIntermediateRecept na4 porce

SUROVINY:

Těsto
 4 vejce
 130g moučkového cukru
 100g polohrubé mouky
 1 lžíčka citronové šťávy
Krém
 250 g tvarohu
 150 g zakysané smetany
 2 polévkové lžíce cukru
 1 lžička citronové šťávy
 12g čokolády (mléčné nebo hořké – podle chuti)
 500 ml smetany ke šlehání
 3 sáčky ztužovače šlehačky
 2 konzervy mandarinek

POSTUP:

Těsto:

Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a zapneme troubu na 180°C. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme citr. šťávu. Ušleháme sníh s bílků. Postupně přidáváme sníh a mouku do žloutkové pěny. Nadýchané těsto nalijeme do dortové formy. Pečeme asi 25-30 min. Necháme dobře vychladnout na mřížce.

Krém:

Smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Přidáme nasekanou čokoládu. Našleháme smetanu se ztužovačem. Asi jednu 1⁄4 odložíme na ozdobu. Zbytek šlehačky zamícháme do tvarohového krému.

Dokončení:

Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na dva pláty. Na spodní položíme kousky mandarinek (pěkné měsíčky mandarinek si uchováme na ozdobení) a potřeme větší částí krému (asi 2/3). Přiklopíme druhým plátem korpusu a lehce přitlačíme. Dáme do lednice trochu vychladnout. Asi po 1hodině celý dort potřeme krémem a opět dáme do lednice na 1 hodinu.

Zbývající šlehačku dáme do sáčku a ozdobíme povrch dortu dle vlastní fantazie.

Suroviny

Těsto
 4 vejce
 130g moučkového cukru
 100g polohrubé mouky
 1 lžíčka citronové šťávy
Krém
 250 g tvarohu
 150 g zakysané smetany
 2 polévkové lžíce cukru
 1 lžička citronové šťávy
 12g čokolády (mléčné nebo hořké – podle chuti)
 500 ml smetany ke šlehání
 3 sáčky ztužovače šlehačky
 2 konzervy mandarinek

Postup

Těsto:
1

Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a zapneme troubu na 180°C. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme citr. šťávu. Ušleháme sníh s bílků. Postupně přidáváme sníh a mouku do žloutkové pěny. Nadýchané těsto nalijeme do dortové formy. Pečeme asi 25-30 min. Necháme dobře vychladnout na mřížce.

Krém:
3

Smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Přidáme nasekanou čokoládu. Našleháme smetanu se ztužovačem. Asi jednu 1⁄4 odložíme na ozdobu. Zbytek šlehačky zamícháme do tvarohového krému.

Dokončení:
5

Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na dva pláty. Na spodní položíme kousky mandarinek (pěkné měsíčky mandarinek si uchováme na ozdobení) a potřeme větší částí krému (asi 2/3). Přiklopíme druhým plátem korpusu a lehce přitlačíme. Dáme do lednice trochu vychladnout. Asi po 1hodině celý dort potřeme krémem a opět dáme do lednice na 1 hodinu.

7

Zbývající šlehačku dáme do sáčku a ozdobíme povrch dortu dle vlastní fantazie.

9

Mandarinkový dort
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.