Kynuté knedlíky s jablky a skořicí

AlenaNapsala Alena  ,

Listopad 14, 2019

  • Množství: 4 porce

Suroviny

500 g hrubé mouky

2 lžičky cukru

1/2 kostičky droždí

230 ml mléka

1 vejce

špetka soli

3-4 jablka

mletá skořice

moučkový cukr

máslo

Postup

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout.

Jablka okrájíme, vykrájíme a pokrájíme na malé kostičky.

Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 12 kousků. Dílek si v dlani umačkáme na placičku a naplníme ho jablky. Tím nám vznikne 12 knedlíků, které necháme ještě chvíli pod utěrkou nakynout. Potom je vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti asi 10 min. Knedlík pomocí dírkované naběračky vyndáme, rozřízneme do kříže.

Posypeme skořicí s cukrem a řádně polijeme rozpuštěným máslem.

00:00
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na