Kuře s česnekem a citronem

Kategorie, CuisineRecept na4 porce

SUROVINY:

 1 kuře
Marináda:
 6 stroužků česneku rozmačkaných
 2 lžíce oleje
 2 lžíce citronové šťávy
 1 lžíce citronové kůry
 1 lžíce petržele
 1 lžička mleté papriky
 1 lžička saturejky
 pepř, sůl

POSTUP:

Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc nebo minimálně 2 hodiny odležet. Potom pečeme přikryté asi 1 hodinu při 180°C. Potom odkryjeme a pod grilem zapečeme do krásné zlaté barvy.


Jako přílohu jsem vybrala bulgur, protože ten se krásně spojí se šťávou z kuřete
  • 500g bulguru
  • 1l vody
  • sůl
Bulgur nasypeme do sítka a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Potom ho nasypeme do hrnce a zalijeme asi litrem vody. Osolíme. Vaříme cca 15 min do měkka. Po uvaření scedíme a necháme pod pokličkou ještě 5 minut odpočinout.

Suroviny

 1 kuře
Marináda:
 6 stroužků česneku rozmačkaných
 2 lžíce oleje
 2 lžíce citronové šťávy
 1 lžíce citronové kůry
 1 lžíce petržele
 1 lžička mleté papriky
 1 lžička saturejky
 pepř, sůl

Postup

1

Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc nebo minimálně 2 hodiny odležet. Potom pečeme přikryté asi 1 hodinu při 180°C. Potom odkryjeme a pod grilem zapečeme do krásné zlaté barvy.


Jako přílohu jsem vybrala bulgur, protože ten se krásně spojí se šťávou z kuřete
  • 500g bulguru
  • 1l vody
  • sůl
Bulgur nasypeme do sítka a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Potom ho nasypeme do hrnce a zalijeme asi litrem vody. Osolíme. Vaříme cca 15 min do měkka. Po uvaření scedíme a necháme pod pokličkou ještě 5 minut odpočinout.

Kuře s česnekem a citronem
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.