SUROVINY:
1 kuře
Marináda:
6 stroužků česneku rozmačkaných
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce petržele
1 lžička mleté papriky
1 lžička saturejky
pepř, sůl
POSTUP:
Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc nebo minimálně 2 hodiny odležet. Potom pečeme přikryté asi 1 hodinu při 180°C. Potom odkryjeme a pod grilem zapečeme do krásné zlaté barvy.
Jako přílohu jsem vybrala bulgur, protože ten se krásně spojí se šťávou z kuřete
- 500g bulguru
- 1l vody
- sůl
Suroviny
1 kuře
Marináda:
6 stroužků česneku rozmačkaných
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce petržele
1 lžička mleté papriky
1 lžička saturejky
pepř, sůl
Postup
1
Jako přílohu jsem vybrala bulgur, protože ten se krásně spojí se šťávou z kuřete
Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc nebo minimálně 2 hodiny odležet. Potom pečeme přikryté asi 1 hodinu při 180°C. Potom odkryjeme a pod grilem zapečeme do krásné zlaté barvy.
Jako přílohu jsem vybrala bulgur, protože ten se krásně spojí se šťávou z kuřete
- 500g bulguru
- 1l vody
- sůl