SUROVINY:
800 g krůtích prsíček
3 lžíce mouky
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
200 ml kuřecího vývaru
200 ml bílého vína
1 pomeranč
2 lžíce meduňky
150 ml smetany
POSTUP:
Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova.
Přilijeme vývar, víno a pomerančovou šťávu. Přidáme i kůru (nastrouhanou najemno). Dusíme asi 15-20 min. Přilijeme smetanu a nasypeme meduňku. Chvilku povaříme.
Podáváme s bulgurem, s domácími těstovinami (viz -jak na to), nebo kuskusem.
Suroviny
800 g krůtích prsíček
3 lžíce mouky
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
200 ml kuřecího vývaru
200 ml bílého vína
1 pomeranč
2 lžíce meduňky
150 ml smetany
Postup
1
Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova.
2
Přilijeme vývar, víno a pomerančovou šťávu. Přidáme i kůru (nastrouhanou najemno). Dusíme asi 15-20 min. Přilijeme smetanu a nasypeme meduňku. Chvilku povaříme.
3
Podáváme s bulgurem, s domácími těstovinami (viz -jak na to), nebo kuskusem.